ΔΗΜΟΙ

Δικαίωση δήμου Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη για τα πρώην λατομεία «Καραμπίνη»

Το δρόμο για την αξιοποίηση των πρώην Λατομείων «Καραμπίνη», ανοίγει η δικαστική απόφαση της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων Δασικού Χάρτη, με την οποία ανατρέπεται ο αρχικός χαρακτηρισμός της περιοχής ως δασικής έκτασης και αναγνωρίζεται ο μη δασικός χαρακτήρας της.

Όπως αναφέρι η δημοτική Αρχή της πόλης, πρόκειται για μία δικαίωση αναφορικά με την περιοχή της Άνω Νεάπολης, όπου λειτουργεί το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άνω Νεάπολης, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους πρασίνου και αναψυχής, διασφαλίζοντας πλέον τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμιση μίας έκτασης στρατηγικής σημασίας για την πόλη, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει στον σχεδιασμό νέων έργων προς όφελος των κατοίκων.

Σύμφωνα με το δήμο, η πολυετής προσπάθεια, οδήγησε στην ανατροπή ενός χαρακτηρισμού, που εμπόδιζε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής και τη βελτίωση των δημοτικών αθλητικών υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση δημοτικών χώρων, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας τροποποίησης της μίσθωσης του χώρου όπου λειτουργούσε το πρώην “Allou Fun Park”, σηματοδοτώντας μία νέα περίοδο για έργα και παρεμβάσεις που παρέμεναν σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες.

και σημαντική νίκη για τους δημότες!»

Για την απόφαση, ο Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση για τον Δήμο μας και μία σημαντική νίκη για τους δημότες.  Από την πρώτη στιγμή, η Δημοτική μας Αρχή αντιμετώπισε αυτή την υπόθεση ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας. Με επιμονή, συνέπεια και καθημερινή δουλειά δεν εγκαταλείψαμε ούτε στιγμή την προσπάθεια να αρθεί μία εκκρεμότητα που κρατούσε πίσω την ανάπτυξη της περιοχής για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Σήμερα, ανοίγει ο δρόμος για να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο έναν χώρο με τεράστια σημασία για τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς και γιατί αποδεικνύεται στην πράξη ότι, με σχέδιο, επιμονή και συνεργασία μπορούμε να λύνουμε προβλήματα, που για χρόνια θεωρούνταν άλυτα.

Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να ξεμπλοκάρουμε σημαντικές υποθέσεις που λίμναζαν επί δεκαετίες και να δημιουργούμε νέες προοπτικές ανάπτυξης για τη Νίκαια και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.  Στόχος μας είναι, κάθε απόφαση, κάθε παρέμβαση και κάθε έργο να μεταφράζεται σε καλύτερη καθημερινότητα και περισσότερες ευκαιρίες για όλους τους δημότες.»

Share

Τελευταία άρθρα

Νέα χρηματοδότηση 551.602 ευρώ για την κατασκευή ταρτάν στο γήπεδο Φιλιππιάδας

Ο Δήμος Ζηρού προχωρά σε μια ευρύτερη αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης, με σύγχρονες υποδομές τόσο…

26 λεπτά ago

H πολιτική του Δήμου Αθηναίων για τις εξαρτήσεις

Βασίζεται στην πρόληψη, την επιστημονική τεκμηρίωση, τη μείωση της βλάβης, τη συνεργασία και τον σεβασμό…

37 λεπτά ago

Νέα παιδική χαρά στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού

Η δαπάνη εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 226.000 ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης είναι…

52 λεπτά ago

Παραδόθησε στα παιδιά το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου

Πρόκειται για το πρώτο ιδιόκτητο κτήριο νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι.

1 ώρα ago

Θεσσαλονίκη: Νέα δράση δενδροφυτεύσεων με τη συμμετοχή των πολιτών

Η έναρξη των φυτεύσεων αειθαλών και φυλλοβόλων δέντρων προγραμματίζεται για την 1η Νοεμβρίου 2026.

1 ώρα ago

Διαφάνεια και χρηστή οικονομική διαχείριση στον Δήμο Σπάρτης

7η θέση πανελλαδικά για τον Δήμο Σπάρτης μεταξύ των 332 δήμων της χώρας.

1 ώρα ago