Στη Θεσσαλονίκη, ο φωτισμός του mural στην πλατεία Δημοκρατίας ολοκληρώνει μια παρέμβαση που αναδεικνύει ένα σημείο με ξεχωριστό ιστορικό και συμβολικό βάρος για την πόλη.
Εκεί όπου βρισκόταν η Χρυσή Πύλη, η ιστορία συναντά τη σύγχρονη τέχνη και δημιουργεί ένα νέο τοπόσημο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.
Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης. Τον Σεπτέμβριο ξεκινά ο φωτισμός σημαντικών μνημείων της Θεσσαλονίκης, ενώ προχωρά και ο σχεδιασμός νέων murals κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας, δίνοντας περισσότερο χώρο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και στους τοπικούς καλλιτέχνες.
“Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη πολιτιστική διαδρομή που θα ενώνει την ιστορία με το σήμερα και θα αναδεικνύει τον μοναδικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
Ο Δήμος Σπάρτης παρέλαβε αυτές τις μέρες δύο απορριμματοφόρα, τα οποία έρχονται να συνδράμουν στις…
Τις προτεραιότητες και τις προτάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής…
Ξεκάθαρη η θέση του Δήμου Καλαμαριάς για τον αποκλεισμό περιοχών του από το Ειδικό Πολεοδομικό…
Τον άμεσο καθαρισμό συγκεκριμένων δασικών περιοχών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς, ζητά…
Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η προστασία του τόπου βασική έννοια του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου…
Τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής, την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της δημοτικής…