Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της εφαρμογής των Μέτρων Βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης και τοπικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Πρόκειται για το 2ο, 3ο Γυμνάσιο και 1ο, 2ο ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων,  μέσω της εφαρμογής, για τα οποία η δημοτική Αρχή της πόλης υπέβαλε πρόταση προς ένταξη στο ΠΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014–2020 στην πρόσκληση με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την ενεργειακή κατάταξη των επιλεγμένων σχολικών κτιρίων, απαιτούνται δραστικές επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των.

Με βάση τους ειδικούς στόχους του προγράμματος, προτείνεται, τοποθέτηση θερμομόνωσης, νέο σύστημα θερμανσης, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED και φωτοβολταϊκά συστήματα

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέχρι του ποσού των 620.000€ από το ΠΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014–2020 και το υπόλοιπο ποσό από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου.