ΔΗΜΟΙ

Προβλήματα από το μπουρίνι που χτύπησε την Αττική

Τον απολογισμό και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε, σχεδόν σε κάθε δήμο το μπουρίνι που χτύπησε την Αττική, συνεχίζουν και με το πρώτο φως της ημέρας οι δήμοι.

Το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας, αν και διήρκησε λίγη ώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τη δυνατή βροχή και τα μεγάλης έντασης κύματα αέρα που την συνόδευαν, προκάλεσαν εκτεταμένες και συνεχείς διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων, πλημμύρες σε κεντρικούς δρόμους και αποκολλήσεις πινακίδων, δημιουργώντας πολλαπλούς κινδύνους.

Την κατάσταση επιδείνωναν οι χιλιάδες κεραυνοί που φώτιζαν τον Αττικο ουρανό και δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κέντρο επιχειρήσεων, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, οπότε και άρχισαν να εκδηλώνονται τα καιρικά φαινόμενα, ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμαρα, δέχτηκε πάνω από 940 κλήσεις για κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων και την πάροχή βοήθειας.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής, 850 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί  251 κοπές δέντρων, 59 αφαιρέσεις αντικειμένων και 54 αντλήσεις
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 60 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί  36 κοπές δέντρων και 3 αντλήσεις
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 30 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 17 κοπές δέντρων, 2 αφαιρέσεις αντικειμένων και 6 αντλήσεις

Μάλιστα, μεταξύ των συμβάντων ήταν και η πτώση ενός δέντρου κοντά στο ξενοδοχείο «Saint George Lycabettus», στον Λυκαβηττό, όπου είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προσωρινό πρόβλημα στην πρόσβαση προς την κατοικία του πρωθυπουργού καθώς ο δρόμος αποκλείστηκε μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες απομάκρυνσης του δέντρου και αποκατάστασης της κυκλοφορίας από τα συνεργεία.

Επίσης, στον Πειραιά, ένας αναβάτης μοτοσυκλέτας, τραυματίστηκε ελαφρά, όταν σκαλωσιά από κτίριο στο οποίο εκτελούντο εργασίες συντήρησης, έσπασε από τον άνεμο και έπεσε στο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι από τις πρωινές ώρες τα τεχνικά συνεργεία και οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων συνεχίζουν το έργο της αποκατάσυασης των ζημιών που προκλήθηκαν, ενώ καθαρίζουν δρόμους και φρεάτια από τα υλικά που παρέσυρε η βροχή και ο αέρας.

Share

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε τη μνήμη του π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου

Δίνοντας το όνομά του στο δρόμου που βρίσκεται δίπλα στον Παιδικό Σταθμό του Ιδρύματος Κουρτέση,…

9 λεπτά ago

Συνεργασία Δήμου ΒΒΒ με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Σημαντική για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι η συνεργασία που ξεκινά ο δήμος Βάρης-…

21 λεπτά ago

Την επέκταση του Μετρό στη Φυλή ζητά ο Β. Οικονόμου

Σύμφωνη με τους σχεδιασμούς και τα ζητούμενα της δημοτικής Αρχής για περεταίρω ενίσχυση της διασύνδεσης…

47 λεπτά ago

Περιοχές υψηλού κινδύνου για τον ιο του δ. Νείλου, Ραφήνα και Πικέρμι

Μέτρα για την αποτροπή νέων κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου λαμβάνει ο δήμος Ραφήνας-…

1 ώρα ago

Δ. Αθηναίων: 1η θεσμική δικαίωση για τις έγκυες & λεχώνες αιρετές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μετά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, νέα τροπολογία θεσπίζει ουσιαστικές διευκολύνσεις για τη συμμετοχή…

18 ώρες ago

Καλαμαριά: 1 εκ. ευρώ για αύλειους χώρους 2 δημοτικών σχολείων

Ο Δήμος Καλαμαριάς επενδύει στις σχολικές υποδομές.

19 ώρες ago