Αυτοψία στο εν εξελίξει έργο δημιουργίας ενός ακόμα πολιτιστικού πολυχώρου στην πόλη της Ιτέας, που αφορά το πρώην Εκπαιδευτήριο Καψάλη, πραγματοποίησαν οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Ιτέας, Νικόλαος Γιογάκης, και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Ιωάννης Βαρβάτος, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ιτέας, Γεώργιο Παπαποστόλου.

Υπενθυμίζεται ότι, το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση Πολυχώρου πρώην Εκπαιδευτηρίου Καψάλη (Δ.Κ. Ιτέας)», αρχικού προϋπολογισμού 2.201.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την υλοποίησή του οδήγησε στην εγκατάσταση του αναδόχου, όμως το έργο δεν ξεκίνησε, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η τροποποίηση της μελέτης. Η σύνταξη αυτής και το σύνολο των εγκρίσεων που ελήφθησαν, είχε ως συνέπεια την ανάγκη εξεύρεσης επιπλέον χρηματοδότησης, την οποία ο Δήμος Δελφών εξασφάλισε, προχωρώντας ακολούθως στην υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, ποσού 453.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στο βορεινό τμήμα τού ενδιάμεσου χώρου θα τοποθετηθεί διώροφη προσθήκη όπου στο ισόγειο περιλαμβάνεται η είσοδος, σημείο πληροφοριών, η πρόσβαση προς τον όροφο και οι χώροι υγιεινής, ενώ στον όροφο χωροθετούνται γραφεία και βοηθητικοί χώροι. Στο νότιο τμήμα η προσθήκη θα είναι ισόγεια και θα εξυπηρετεί την επικοινωνία με το αντίστοιχο προαύλειο τμήμα. Επίσης, θα δημιουργηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-θεατράκι με δυναμικό 135 θεατών, καθώς επίσης και αίθουσες εκθέσεων, διδασκαλίας και πολλαπλών χρήσεων. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης-καλλωπισμού και του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, εστιάζει στο ότι η Ιτέα, με την ολοκλήρωσή τους θα αποκτήσει έναν ακόμα πνεύμονα πολιτισμού, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα ένα ιστορικό κτήριο. Επίσης, τονίζει τη σημασία που είχε η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας που καταβλήθηκε, ώστε το έργο να πραγματοποιηθεί, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, έχοντας περάσει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.