Αυτοψία πραγματοποίησε, μαζί με τη Δήμαρχο Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου, στο Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο του δήμου Ιλίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στον χώρο αυτό, μετά από ενέργειες της Κυβέρνησης, θα δημιουργηθεί Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

“Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους χώρους και να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες του κτηρίου και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να μετατραπεί σε μια σύγχρονη και λειτουργική δημόσια δομή παιδιατρικής φροντίδας. Ένα κτήριο που παρέμενε αναξιοποίητο αποκτά πλέον ουσιαστικό κοινωνικό σκοπό και γίνεται ένας χώρος υγείας και φροντίδας για τα παιδιά και τις οικογένειες της περιοχής. Οι πολίτες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες παιδιατρικής περίθαλψης πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους, περιορίζοντας την ταλαιπωρία και τις μεγάλες μετακινήσεις.

Με σχέδιο και εκτεταμένες συνεργασίες, αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία και μετατρέπουμε πραγματικές, καθημερινές, ανάγκες των πολιτών σε στοχευμένες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους” δήλωσε ο Υπουργός.