ΔΗΜΟΙ

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Τη «Γιορτή της Δημοκρατίας», μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 52 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στις 24 Ιουλίου 1974, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026, στις 20:00, στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπενθυμίζοντας τη διαχρονική αξία της Δημοκρατίας ως θεμελίου της κοινωνικής συνοχής, της πολιτιστικής δημιουργίας και της συλλογικής μνήμης.

Κεντρική ερμηνεύτρια της βραδιάς θα είναι η σπουδαία τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού, της οποίας η καλλιτεχνική διαδρομή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Στη συναυλία συμμετέχει επίσης ο Παναγιώτης Καραδημήτρης.

Η «Γιορτή της Δημοκρατίας» φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν θεσμό διατήρησης της συλλογικής ιστορικής συνείδησης και του πολιτισμού, όπου η μουσική, και η συλλογική εμπειρία συναντώνται για να τιμήσουν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

7 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

10 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

10 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

11 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

11 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

12 ώρες ago