ΔΗΜΟΙ

Γ. Τζαβάρας: “Οι παραγωγοί μας αξίζουν ίση μεταχείριση και ουσιαστική στήριξη”

Ο Δήμαρχος Ορχομενού, Γιώργος Τζαβάρας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά την άμεση ένταξη των παραγωγών μηδικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στο καθεστώς κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis).

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παραγωγών της Φθιώτιδας, οι οποίοι εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα των ενισχύσεων. Ωστόσο, η Βοιωτία παραμένει η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς Ελλάδας που εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός του μέτρου, γεγονός που προκαλεί εύλογη αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό στον αγροτικό κόσμο.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Ορχομενού επισημαίνει ότι οι παραγωγοί της Βοιωτίας έχουν υποστεί αντίστοιχες οικονομικές επιπτώσεις και αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες με τους συναδέλφους τους σε άλλες περιοχές που ήδη αποζημιώνονται. Όπως τονίζει, ο Δήμος Ορχομενού, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή με σημαντική παραγωγή μηδικής και έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα, δεν μπορεί να αποδεχθεί την άνιση μεταχείριση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Τζαβάρας καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της σχετικής απόφασης, ώστε να συμπεριληφθεί και η Βοιωτία στο πρόγραμμα των ενισχύσεων, αποκαθιστώντας μια προφανή αδικία εις βάρος των παραγωγών του νομού. Παράλληλα, ζητά τη στήριξη όλων των θεσμικών φορέων της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι η διεκδίκηση αυτή υπερβαίνει τα όρια ενός Δήμου και αφορά το σύνολο της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

«Η Βοιωτία δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός νομός της Στερεάς Ελλάδας που παραμένει εκτός των κρατικών ενισχύσεων de minimis. Οι παραγωγοί μας αξίζουν ίση μεταχείριση και ουσιαστική στήριξη. Η Πολιτεία οφείλει να διορθώσει άμεσα αυτή την αδικία», δήλωσε ο Δήμαρχος Ορχομενού, Γιώργος Τζαβάρας.

Η σχετική επιστολή κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Βασίλη Περγάλια, στον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Γιώργο Ντασιώτη, καθώς και στους Βουλευτές Βοιωτίας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου διεκδίκησης για την άμεση αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παραγωγών μηδικής της Βοιωτίας.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

10 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

10 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

11 ώρες ago