ΔΗΜΟΙ

Επιχείρηση «σκούπα» για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Τις παρεμβάσεις, όχι μόνο για την τήρηση του γράμματος του νόμου, αλλά κυρίως για την διευκόλυνση πεζών και οχημάτων, την ενίσχυση της προσβασιμότητας και του υγειούς ανταγωνισμού, συνεχίζουν τα συνεργεία του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, απομακρύνοντας παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Συγκεκριμένα, ο δήμος, όπου παραδοσιακά λειτουργούν πάσης φύσεως καταστήματα στο χώρο της εστίασης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την προστασία του δημόσιου χώρου, την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των πεζών, πραγματοποίησε επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα τοποθετημένων τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της οδού Σάρδεων.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Τεχνικού Συνεργείου Άμεσης Επέμβασης του Δήμου, για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, Γρηγόριος Κοττές:

«Η προστασία των κοινόχρηστων χώρων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Εφαρμόζουμε τη νομοθεσία με συνέπεια και ισονομία, διασφαλίζοντας την ελεύθερη διέλευση των πεζών, την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Στόχος μας δεν είναι η τιμωρία, αλλά η εμπέδωση του σεβασμού προς τον δημόσιο χώρο και τους κανόνες που διέπουν τη χρήση του.»

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

8 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

9 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

10 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

10 ώρες ago