ΔΗΜΟΙ

Κάρπαθος: Ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση κοινωνικής προσφοράς

Με τη συμμετοχή εθελοντών από τη Γερμανία, οι οποίοι βρέθηκαν στην Κάρπαθο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προσφέροντας αφιλοκερδώς πολύτιμη βοήθεια σε ηλικιωμένους πολίτες και άτομα με δυσκολίες αυτοεξυπηρέτησης, πραγματοποιήθηκε άλλη μια επιτυχημένη δράση κοινωνικής προσφοράς στο νησί.

Οι επισκέψεις οργανώθηκαν κατόπιν συνεννόησης με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες που καταγράφηκαν στις τοπικές κοινωνίες. Οι εθελοντές προσέφεραν ουσιαστική καθημερινή υποστήριξη στους ωφελούμενους, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων: βοήθεια στην προσωπική υγιεινή και φροντίδα, καθαρισμό και τακτοποίηση των κατοικιών, ελαφριές οικιακές εργασίες, εργασίες περιποίησης εξωτερικών χώρων και κήπων, μικροεπισκευές και εργασίες συντήρησης, βαψίματα, όπου υπήρχε ανάγκη, καθώς και κάθε άλλη πρακτική βοήθεια που συνέβαλε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η ανθρώπινη παρουσία, η προσφορά και το αίσθημα αλληλεγγύης που επέδειξαν αποτελούν ένα ιδιαίτερα θετικό παράδειγμα εθελοντισμού και κοινωνικής ευαισθησίας.

Κατά την παραμονή τους στην Κάρπαθο, οι εθελοντές επισκέφθηκαν επίσης το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελείται καθημερινά από τη Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερα συγκινητική εμπειρία, καθώς γνώρισαν ένα πρότυπο περιβάλλον αγάπης, φροντίδας και ουσιαστικής στήριξης των μαθητών, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αφοσίωση των εκπαιδευτικών.

Η συγκεκριμένη αποστολή είχε πιλοτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια, με μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής των εθελοντών και ακόμη περισσότερους ωφελούμενους.

Ο Δήμος Καρπάθου συνεχίζει να ενισχύει έμπρακτα την κοινωνική του πολιτική και στο πλαίσιο αυτό, με την πρόσληψη οικογενειακού βοηθού στος προσεχές διάστημα πρόκειται να ενισχυθεί και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς ηλικιωμένους και ευάλωτους πολίτες.

Ο Οικογενειακός Βοηθός θα παρέχει, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εξυπηρετούμενου: εξωτερικές εργασίες, όπως αγορές ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής, καθώς και πληρωμή λογαριασμών, φροντίδα για την καθαριότητα και την υγιεινή της κατοικίας, συντροφιά και υποστήριξη στις καθημερινές οικιακές ανάγκες, δευτερεύουσες ενέργειες νοσηλευτικής φροντίδας, όπως προμήθεια φαρμάκων και διεκπεραίωση διαδικασιών συνταγογράφησης σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, καθώς και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, παρασκευή φαγητού όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Η κοινωνική μέριμνα αποτελεί διαρκή προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και συνεχίζουμε με συνέπεια να αναζητούμε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης” δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ιωάννης Χαλκιάς.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ: Προσκύνημα στον ιστορικό Πόντο με επίκεντρο την Παναγία Σουμελά

Ιδιαίτερο συμβολισμό και έντονο ιστορικό φορτίο είχε η προσκυνηματική αποστολή στον Πόντο, στην οποία συμμετείχαν…

9 ώρες ago

Περιφέρεια Αττική: Σχέδιο για πιο ισχυρή παρουσία των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές – Τα συμπεράσματα νέας μελέτης

Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Αττικής στρέφει το ενδιαφέρον…

11 ώρες ago

Περιφέρεια Αττικής: Εντατικοί καθαρισμοί φρεατίων στη Λεωφόρο Μεσογείων ενόψει φθινοπώρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων στους κεντρικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες και μάλιστα αφορά ένα πολύ γνωστό πρόσωπο…

11 ώρες ago

Περιστέρι: Νέα αίθουσα στο 26ο Νηπιαγωγείο – Παρέμβαση για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης

Σε ακόμη μία παρέμβαση για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών προχώρησε ο Δήμος Περιστερίου, με…

11 ώρες ago

Γιάννης Φωστηρόπουλος για το «ΑΕΝΑΟΝ»: «Μεγάλες δυνατότητες αλλά και ευθύνη για το Παλαιό Φάληρο»

Τη σημασία που έχει για το Παλαιό Φάληρο η δρομολόγηση του Μητροπολιτικού Πάρκου «ΑΕΝΑΟΝ» στον…

12 ώρες ago