ΔΗΜΟΙ

Κατερίνη: 1,28 εκ. ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο

Κορυφαία προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Κατερίνης ήταν και είναι η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου. Σήμερα η μέρα αυτή φαντάζει πολύ κοντινή καθώς υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Σηματοδοτείται έτσι η μετάβαση από ένα μακροχρόνιο οικοδομικό εγχείρημα σε μια πλήρως λειτουργική, σύγχρονη πολιτιστική υποδομή. 

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, «το Πολιτιστικό Κέντρο, θα εγκαινιασθεί σύντομα και θα αποδοθεί στους κατοίκους ως ένας ολοκληρωμένος χώρος έκφρασης όλων των τεχνών για την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή».

Η χρηματοδότηση της προμήθειας ύψους 1.289.112,18 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠ.ΕΣ. και συγκεκριμένα τη ΣΑΕ – 055 και ΣΑΝΑ 255 στην οποία εντάχθηκε το έργο «Έργα και επενδυτικές δραστηριότητες των δήμων όλης της χώρας (ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των δήμων)», πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η θεατρική σκηνή έχει λάβει την πιστοποίηση ανωτέρου επιπέδου SIL3 προκειμένου να έχει τη δυνατότητα διαφόρων πολυδιάστατων χρήσεων (όπως Θέατρο, Λυρική, Μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις, Χορωδίες, Χορούς, Εκδηλώσεις λόγου, Συνέδρια κ.ά.). Απομένει να υλοποιηθεί ο ειδικός θεατρικός φωτισμός και τα ηλεκτροακουστικά – οπτικοακουστικά καθώς και συνεδριακά – μεταφραστικά συστήματα, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως το νέο πολιτιστικό κέντρο. Επίσης, οι υποδομές των καλωδιώσεων των προαναφερόμενων εγκαταστάσεων έχουν υλοποιηθεί και απομένει η εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ανταπόκρισή του στο αίτημα που διατύπωσε και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την προμήθεια του εξοπλισμού φωτισμού της σκηνής και των οπτικοακουστικών μέσων. Παράλληλα, προς τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Μιχάλη Μπεκίρη, την εκπρόσωπο του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, Έλενα Σώκου, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για την άμεση ανταπόκρισή τους. Επίσης, προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και Σπύρο Κουλκουδίνα για την πολύτιμη συμβολή τους.

Τελευταία άρθρα

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου

Απευθύνεται σε ηλικιωμένους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, άτομα που χρειάζονται υποστήριξη αλλά και σε κάθε πολίτη…

23 λεπτά ago

Απόφάσεις για αντιμισθίες και έξοδα παράστασης αιρετών ΟΤΑ

Το ύψος της αντιμισθίας και των εξόδων παράστασης των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθορίζουν…

1 ώρα ago

Λευκάδα: Αποκαθίσταται ο προαύλιος χώρος του Γυμνασίου Βασιλικής

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 20.437,00 ευρώ με Φ.Π.Α.

1 ώρα ago

Έργα αναβάθμισης των δρόμων από την Περιφέρεια Αττικής

Έργα αναβάθμισης κεντρικών δρόμων της Μεταμόρφωσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της…

2 ώρες ago

Υποψήφια Ευρωπαϊκή Αθλητική Πόλη 2027 το Π. Φάληρο

Την υποψηφιότητά του για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης 2027, θα παρουσιάσει στις 14…

2 ώρες ago

Μεγάλα έργα ύδρευσης, προϋπολογισμού 1.6 εκ. ευρώ, σε Φίχτια και Νέα Κίο

Τα έργα αυτά διεκδικούσαν για δεκαετίες οι τοπικές κοινωνίες.

2 ώρες ago