ΔΗΜΟΙ

Υψηλός ο κίνδυνος φωτιά και αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας

Υψηλός θα παραμείνει και για αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις προβλέψεις της γγ Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών θα βρίσκεται στην κατηγορία «3» της κλίμακας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση, σε υψηλή ετοιμότητα θα βρίσκονται και αύριο η Αττική, τα Κύθηρα, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Φωκίδα, τμήματα της Πελοποννήσου, του Ιονίου, του Βορείου Αιγαίου, της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα.

Για τον λόγο αυτό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για παροχή συνδρομής σε περίπτωση συμβάντος, βρίσκονται και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Περιφερειών και των δήμων.

Για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, και οι ΟΤΑ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο άπό το οποίο λαμβάνουν ενημέρωση και σχετικές κατευθύνσεις για την αποτροπή πυρκαγιών.

Τέλος, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Τελευταία άρθρα

Άγγελος Φραγκάκης: «Τα μικρά νησιά μπορούν να αποτελέσουν εργαστήρια νέων πολιτικών»

Ο ρόλος των μικρών νησιών στη διαμόρφωση ενός νέου, περισσότερο βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης βρέθηκε στο…

11 ώρες ago

Βόρειο Αιγαίο: Έκτακτη σύσκεψη για τη μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη σε Λέσβο και Σάμο

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στη Μυτιλήνη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αντικείμενο τη μεταφορά…

11 ώρες ago

Σκληρή κριτική Σβόλη στον Πελετίδη για την ανάθεση υπηρεσιών πρασίνου

Σε υψηλούς τόνους κινείται η νέα πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Πατρέων, με τον επικεφαλής της…

11 ώρες ago

Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε λειτουργία τίθενται κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για τη Δευτέρα…

11 ώρες ago

Red Code τη Δευτέρα σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης Red Code τίθενται τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 η Αττική και…

11 ώρες ago

Στο τραπέζι με τον πρωθυπουργό οι προτεραιότητες των δήμων της Καβάλας

Σημαντική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 οι…

11 ώρες ago