Υψηλός θα παραμείνει και για αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις προβλέψεις της γγ Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών θα βρίσκεται στην κατηγορία «3» της κλίμακας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση, σε υψηλή ετοιμότητα θα βρίσκονται και αύριο η Αττική, τα Κύθηρα, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Φωκίδα, τμήματα της Πελοποννήσου, του Ιονίου, του Βορείου Αιγαίου, της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα.
Για τον λόγο αυτό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για παροχή συνδρομής σε περίπτωση συμβάντος, βρίσκονται και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Περιφερειών και των δήμων.
Για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, και οι ΟΤΑ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο άπό το οποίο λαμβάνουν ενημέρωση και σχετικές κατευθύνσεις για την αποτροπή πυρκαγιών.
Τέλος, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Ο ρόλος των μικρών νησιών στη διαμόρφωση ενός νέου, περισσότερο βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης βρέθηκε στο…
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στη Μυτιλήνη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αντικείμενο τη μεταφορά…
Σε υψηλούς τόνους κινείται η νέα πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Πατρέων, με τον επικεφαλής της…
Σε λειτουργία τίθενται κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για τη Δευτέρα…
Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης Red Code τίθενται τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 η Αττική και…
Σημαντική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 οι…