ΔΗΜΟΙ

H Μήλος κάνει τη διαφορά στην εξεύρεση στέγης εκπαιδευτικών

O Δήμος Μήλου, με αίσθημα σεβασμού και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο και δη στον εκπαιδευτικό, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών που μπορούν να τις διαθέσουν προς μίσθωση να δηλώσουν την πρόθεσή τους από τώρα προκειμένου οι νεοδιοριζόμενοι εκεπαιδευτικοί που θα φτάσουν στο νησί τον Σεπτέμβριο να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εξεύρεση στέγης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Κάθε Σεπτέμβρη, η Μήλος υποδέχεται δεκάδες νέους εκπαιδευτικούς που έρχονται στο νησί μας για να στελεχώσουν τα σχολεία και να σταθούν δίπλα στα παιδιά μας. Ο Δήμος Μήλου, όπως κάθε χρόνο, απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών, διαμερισμάτων και καταλυμάτων που μπορούν να διατεθούν για μακροχρόνια ή εποχική μίσθωση, να δηλώσουν την πρόθεσή τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας κατάλογος διαθέσιμων κατοικιών για τους εκπαιδευτικούς που θα υπηρετήσουν στη Μήλο κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η εξεύρεση στέγης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοδιοριζόμενοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα νησιά μας. Η δημιουργία αυτής της λίστας δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα, αποτελεί όμως μια ουσιαστική κίνηση στήριξης και έμπρακτου σεβασμού προς τους ανθρώπους που έρχονται να προσφέρουν στα σχολεία και στα παιδιά του τόπου μας.
Ας αποδείξουμε, για ακόμη μία χρονιά, ότι η Μήλος ξέρει να υποδέχεται τους ανθρώπους της εκπαίδευσης με αλληλεγγύη και φιλοξενία.
Όσοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να διαθέσουν κατοικία ή κατάλυμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Μήλου για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα. Η συμβολή όλων μπορεί να κάνει τη διαφορά”.

Άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία του Δήμου Μήλου. Μακάρι να βρει μιμητές σε όλη την Ελλάδα.

Τελευταία άρθρα

Προς πολιτιστική & εκπαιδευτική συνεργασία των Δήμων Τρικκαίων και Πάτμου

Τρίκαλα και Πάτμος αναζητούν κοινή συνιστώσα σε πολιτισμό και εκπαίδευση.

22 λεπτά ago

Χερσόνησος: Εγκατάσταση 18 συστοιχιών ανέπαφα ανοιγόμενων κάδων

Στόχος η ενίσχυση της προσβασιμότητας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

38 λεπτά ago

Σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Άνω Γλυφάδα

Σε φάση υλοποίησης περνά ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την Άνω Γλυφάδα, μετά την υπογραφή…

52 λεπτά ago

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τον Γ. Γ. της ΚΕΔΕ

Συζητήθηκαν θεσμικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ΟΤΑ και η ανάγκη για στενότερη συνεργασία…

2 ώρες ago

Χανιά: Νέα ωράρια λειτουργίας για τα δημοτικά ηλεκτρικά λεωφορεία

Τα νέα ωράρια θα ισχύσουν ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2026.

2 ώρες ago

Το πρώτο «έξυπνο» παγκάκι εγκαταστάθηκε στην Πετρούπολη

Λειτουργεί με φωτοβολταϊκά πάνελ που εξασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία του.

3 ώρες ago