ΔΗΜΟΙ

Στην πλατεία Κοραή το 2ο Φεστιβάλ Βιοτεχνικού Παγωτού Πειραιά

Για δεύτερη συνεχή χρονία υποδέχεται την ξεχωριστή γιορτή γεύσης, δημιουργίας και καλοκαιρινής διασκέδασης ο Πειραιάς, με το 2ο  Φεστιβάλ Βιοτεχνικού Παγωτού

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, τελευταία ημέρα του Ιουνίου, η πλατεία Κοραή θα μεταμορφωθεί σε έναν πολύχρωμο χώρο γεμάτο αρώματα, γεύσεις και εκπλήξεις, φιλοξενώντας το 2ο Φεστιβάλ Βιοτεχνικού Παγωτού Πειραιά.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του βιοτεχνικού παγωτού, να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις που παρασκευάζονται με αγνές πρώτες ύλες και παραδοσιακές τεχνικές, καθώς και να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητα και το μεράκι των επαγγελματιών του κλάδου.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της πόλης, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αναδείξει τον Πειραιά ως σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις σύγχρονες αστικές εκδηλώσεις, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει τη γεύση με τη διασκέδαση και την εξωστρέφεια της πόλης.

Παράλληλα με τις γευστικές δοκιμές, το κοινό θα απολαύσει διαδραστικές δράσεις, εκπλήξεις για τα παιδιά, μουσική και πολλές ακόμη δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν μια πραγματική καλοκαιρινή γιορτή στην καρδιά του Πειραιά.

Το 2ο  Φεστιβάλ Βιοτεχνικού Παγωτού στον Πειραιά συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά και το Σωματείο  Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Αθηνών, Πειραιώς και Προαστίων.

Τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τελευταία άρθρα

Ξεκινά το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Περιστερίου

Στις 19 Οκτωβρίου, με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο των…

2 λεπτά ago

Κύμα συμπαράστασης για να σωθεί το σπίτι ανέργου στην Πετρούπολη

Σφοδρή κριτική και σκληρή γλώσσα κατά των πολιτικών κομμάτων και του υφιστάμενου νομικού πλαισίου χρησιμοποίησε…

12 λεπτά ago

Νέα οχήματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των εργαζομένων και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ευάλωτων του Δήμου…

27 λεπτά ago

Αναβαθμίζεται το κτήριο “Νόμπελ” στο Χαλάνδρι

Νέο τοπόσημο πολιτισμού όχι μόνο για το Χαλάνδρι αλλά για ολόκληρη τη Βόρεια Αθήνα, χαρακτήρισε…

37 λεπτά ago

Μέσω vouchers η παροχή βοήθειας στις ευάλωτες οικογένειες

Έναν διακριτό ρόλο για τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων δημιουργεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση…

1 ώρα ago

Συναυλία αλληλεγγύης για τη δημιουργία Κινητής Μονάδας Ειδικών Θεραπειών

Την στήριξή του σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη…

2 ώρες ago