ΔΗΜΟΙ

11 οικόπεδα στο Ελληνικό κατοχύρωσε ο Δήμος Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στην κτηματολογική κατοχύρωση 11 οικοπέδων συνολικής έκτασης 41,5 στρεμμάτων, εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε ότι η συζήτηση δεν αφορούσε νέα παραχώρηση γης ούτε τον συνολικό σχεδιασμό της επένδυσης στο Ελληνικό αλλά τη μεταγραφή των ακινήτων στη μερίδα του Δήμου στο Κτηματολόγιο. Αντικείμενο ήταν η θεσμική έγκριση της ενέργειας που είχε ήδη γίνει από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε η καταχώριση των οικοπέδων να καλυφθεί και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μεταγραφή αποτελεί το τελευταίο αλλά ουσιαστικό βήμα για την ολοκλήρωση της παραχώρησης. Με την καταχώριση, ο Δήμος κατοχυρώνει την κυριότητα των συγκεκριμένων κοινωφελών χώρων και αποκτά τη δυνατότητα να προχωρήσει στον σχεδιασμό της αξιοποίησής τους, με βάση τους όρους που συνοδεύουν την παραχώρηση.

Να θυμίσουμε ότι η δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης κοινωφελών χώρων στους Δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας θεσπίστηκε με τον νόμο 4972/2022. Η ρύθμιση προβλέπει ότι χώροι εντός του πρώην αεροδρομίου μπορούν να παραχωρούνται κατά κυριότητα στους τρεις όμορους δήμους, χωρίς αντάλλαγμα, για χρήσεις κοινωφελούς ή κοινωνικά ανταποδοτικού χαρακτήρα. Τον Σεπτέμβριο του 2022 υπογράφηκε η υπουργική απόφαση που καθόρισε την κατανομή των εκτάσεων. Στον Δήμο Αλίμου αντιστοιχούν 11 οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 41,5 στρεμμάτων. Στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης αποδόθηκαν 33 οικόπεδα, έκτασης 164,5 στρεμμάτων, και στον Δήμο Γλυφάδας 7 οικόπεδα, έκτασης 32,5 στρεμμάτων.

Ο Δήμος Αλίμου έχει αναφέρει ως πιθανές κατευθύνσεις αξιοποίησης των χώρων την κατασκευή νέου Μουσικού Σχολείου, παιδικού σταθμού, αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών υποδομών.

Πηγή: menoumealimo.gr

Τελευταία άρθρα

Πάτρα: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση της Πλατείας Γεωργίου

Η μελέτη για το έργο συντάχθηκε από την διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου του Δήμου Πατρέων.

22 λεπτά ago

Αιγάλεω: 45 νέα σπίτια για αδέσποτες γάτες από τον δήμο

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αντικατάσταση πρόχειρων κατασκευών που έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς από φιλόζωους…

49 λεπτά ago

Πεντέλη: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο

Το μέτρο εφαρμόζεται τις ημέρες κατά τις οποίες ο δείκτης επικινδυνότητας είναι κατηγορίας 3, 4…

1 ώρα ago

Βριλήσσια: Ακόμα πιο πράσινη η Πλατεία Αναλήψεως

Προχωρούν οι πράσινες παρεμβάσεις στον Δήμο Βριλησσίων.

2 ώρες ago

4θέσιο ειδικό δημοτικό σχολείο και ειδικό νηπιαγωγείο στην Τρίπολη

Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία του Δημάρχου της Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, με τον Υφυπουργό Παιδείας,…

2 ώρες ago

Βόρεια Κυνουρία: 4,5 εκ. ευρώ για την ανέγερση νέου δημαρχείου

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

2 ώρες ago