ΔΗΜΟΙ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Νάουσας

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Νάουσας συνιστά μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Νάουσας. Το δωδέκατο σχολείο αυτού του τύπου σε όλη τη χώρα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανοίξει τις πύλες του και θα υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές από όλη την Ημαθία στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου με τρεις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις: χορό, θέατρο και κινηματογράφο, εικαστικά.

Το Καλλιτεχνικό σχολείο της Νάουσας θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές που χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη κλίση στις τέχνες και μια βαθιά ανάγκη για δημιουργία και έκφραση να φοιτήσουν σ’ ένα πρότυπο σχολείο που προάγει και καλλιεργεί αξίες και δεξιότητες συνυφασμένες με την καλλιτεχνική παιδεία. Συνάμα μέσω της συνεργασίας, της πειθαρχίας, της αυτοπεποίθησης και της υπευθυνότητας διαπλάθει τον χαρακτήρα τους.

Μέσα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να εξελίξουν τα ταλέντα τους και να τα αναδείξουν μέσω της τέχνης, χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσωπικότητα τους. Σε αυτό το περιβάλλον η μάθηση μετατρέπεται σ’ ένα ταξίδι, όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ανθίζουν μέσα από την αγάπη και το πάθος για δημιουργία.
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της λειτουργίας των Καλλιτεχνικών σχολείων είναι η συναισθηματική δύναμη που προσφέρει η καλλιτεχνική παιδεία, όπου η τέχνη μετατρέπεται σε καταφύγιο και μέσο αποφόρτισης σε μια εποχή άγχους και πίεσης.

Με αφορμή την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου ο Δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος μας – ένας τόπος με ιδιαίτερη παράδοση στην καλλιτεχνική δημιουργία – αποκτά ένα σχολείο κόσμημα. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Νάουσας δεν είναι απλώς μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης. Είναι ένας ζωντανός χώρος εξέλιξης, αυτογνωσίας και έμπνευσης. Μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης οι νέοι μας θα μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να τολμήσουν να γίνουν αυτό που πραγματικά ονειρεύονται. Η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Νάουσας αποτελεί μια μεγάλη εκπαιδευτική και πολιτιστική κατάκτηση για τον Δήμο μας και ολόκληρη την Ημαθία. Είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής, μεθοδικής και επίμονης προσπάθειας, την οποία αναλάβαμε με βαθιά πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας και στα ιδιαίτερα ταλέντα των παιδιών μας. Αυτή η επιτυχία της δημοτικής αρχής κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την περίοδο της παρακμής και της υποβάθμισης του Δήμου μας. Πλέον, με στέρεα βήματα, ο τόπος μας μετατρέπεται σε έναν ιδανικό τόπο να ζεις και να μεγαλώνεις την οικογένεια σου. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για την άψογη συνεργασία, την τόλμη και την αποφασιστικότητα της, καθώς και προς τον Βουλευτή Ημαθίας, Τάσο Μπαρτζώκα, για τη στήριξη του από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Νάουσας».

Τελευταία άρθρα

Δημιουργία ποιοτικών υποδομών στον ορεινό όγκο των Αγράφων

Συνάντηση Γραφάκου με τους Δημάρχους Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.

12 ώρες ago

Π.Ε.Δ. Στ. Ελλάδας: Πώς κατανέμονται οι πόροι της Περιφέρειας για την οδοποιία

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας για την κατανομή της…

12 ώρες ago

Καλαμάτα: Αυτοψία Βασιλόπουλου στις νέες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ

Θα είναι έτοιμες στα τέλη του χρόνου.

13 ώρες ago

Τα Δημήτρια επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη

Ο ιστορικός πολιτιστικός θεσμός της πόλης συνεχίζει να εξελίσσεται, να πειραματίζεται και να συνομιλεί με…

13 ώρες ago

1,5 εκατ. ευρώ για τις οδικές υποδομές της Ευρυτανίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσχωρά σε νέες παρεμβάσεις ουσίας για καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας στην περιοχή…

13 ώρες ago

Ο Δήμος Δομοκού συμμετέχει στις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους…

14 ώρες ago