ΔΗΜΟΙ

Ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ηλιούπολης

Σημαντική για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και την διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους είναι η απόφαση της δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης για την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας.

Προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός της πόλης, ο δήμος επενδύει στη δημοτική συγκοινωνία, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των κατοίκων που αναγκάζονται, είτε να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, είτε να κάνουν τις διαδρομές πεζοί.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΥ Α.Ε., δρομολογεί την αύξηση των δρομολογίων, με την ταυτόχρονη πρόσληψη οδηγών για την κάλυψη των αναγκών, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η νέα σύμβαση προβλέπει τη στελέχωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με πέντε επαγγελματίες οδηγούς, διασφαλίζοντας την πλήρη λειτουργία των δρομολογίων για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δημότες μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται με ασφάλεια, αξιοπιστία και συνέπεια προς το κέντρο της πόλης, το Μετρό, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις αγορές και τις γειτονιές της Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ο.Σ.Υ. Α.Ε. ο Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε στη μίσθωση για δύο χρόνια δύο λεωφορείων τύπου Solaris 8.6 m, με σκοπό την καλύτερη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών των κατοίκων της πόλης.

Η υλοποίηση της συνεργασίας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συμβάλει στη διασφάλιση και αναβάθμιση των παρεχόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών του Δήμου, στη βελτίωση της προσβασιμότητας των δημοτών και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των μετακινήσεών τους με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο αποφεύγοντας χρονοβόρες διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά και πολυδάπανες επιλογές.

Η Δημοτική Συγκοινωνία θα εξυπηρετεί δύο βασικές γραμμές που συνδέουν τις γειτονιές της πόλης, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, ασφάλειας και αξιοπιστίας για όλους τους δημότες:

Γραμμή 1 – Άνω Ηλιούπολη, η οποία συνδέει τις βόρειες και ανατολικές συνοικίες της πόλης με το κέντρο της Ηλιούπολης, το Μετρό και σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες.

Γραμμή 2 – Αγία Μαύρα και Αγία Μαρίνα, η οποία εξυπηρετεί τις δυτικές και νότιες γειτονιές της πόλης, συνδέοντάς τις με το κέντρο, το Μετρό και βασικούς κόμβους εξυπηρέτησης πολιτών.

Οι δύο δημοτικές γραμμές που εξυπηρετούν την Άνω Ηλιούπολη, την Αγία Μαύρα, την Αγία Μαρίνα και το σύνολο σχεδόν των βασικών σημείων της πόλης, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα μετακίνησης για πολλούς πολίτες, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εργαζομένους.

Η χρηματοδότηση της υπηρεσίας πραγματοποιείται από ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου δικτύου τοπικής δημόσιας συγκοινωνίας, το οποίο θα λειτουργεί ως ουσιαστικό εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης των ιδιωτικών οχημάτων και στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και διαβίωσης στην πόλη.

Μιλώντας για το θέμα, ο δήμαρχος, Στάθης Ψυρρόπουλος, δήλωσε:

«Δεσμευτήκαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ότι θα αναβαθμίσουμε τη Δημοτική Συγκοινωνία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και σήμερα το κάνουμε πράξη με στρατηγική μετά από έναν διετή σχεδιασμό σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου Ηλιούπολης.

Η Δημοτική Συγκοινωνία είναι μια κατάκτηση για την πόλη μας και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε και να τη βελτιώνουμε διαρκώς. Η απόφαση μας αυτή στηρίχθηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας, χωρίς να την ψηφίσει κανένας από την αντιπολίτευση.

Η επιλογή μας να εξασφαλίσουμε την αναβάθμιση της λειτουργίας της αποτελεί μια βαθιά πολιτική επιλογή υπέρ της ουσιαστικής βελτίωσης της καθημερινότητας που ελπίζουμε ότι θα προσφέρει ανακούφιση στις θέσεις στάθμευσης και αποσυμφόρηση στην καθημερινή κίνηση στους δρόμους από διαφορετικά σημεία της πόλης.

Θέλουμε μια Ηλιούπολη που να δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της. Μια πόλη που να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες μετακίνησης, μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής. Με σχέδιο, υπευθυνότητα και σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε υπηρεσίες που επιστρέφουν καθημερινά αξία στην κοινωνία».

Share

Τελευταία άρθρα

Υμηττός: Ανακοινώσεις ΣΠΑΥ και Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για τους καθαρισμούς εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Στο επίκεντρο δημόσιας αντιπαράθεσης βρίσκεται η πορεία των καθαρισμών στον Υμηττό, με τον Σύνδεσμο Προστασίας…

6 λεπτά ago

Στη Χίο η ημερίδα για το Δημογραφικό

Στο επίκεντρο οι προκλήσεις για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

33 λεπτά ago

Χαρδαλιάς για τους βανδαλισμούς στο σπίτι του: «Κανένας δεν θα μας τρομοκρατήσει»

Με σκληρή γλώσσα καταδίκασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τα περιστατικά βανδαλισμών που σημειώθηκαν το…

44 λεπτά ago

Παρουσία του Δ. Παπαστεργίου το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος θα κληθεί να δώσει διευκρινήσεις για…

46 λεπτά ago

Οι Mode Plagal στο Attica Roots Festival – Μία γιορτή όπου η παράδοση συναντά τη jazz στη Ρωμαϊκή Αγορά

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει τους Mode Plagal στο πλαίσιο του ATTICA ROOTS FESTIVAL, μιας μεγάλης μουσικής γιορτής που αντλεί δύναμη…

1 ώρα ago

Δ. Αθηναίων: Τέθηκε ξανά σε λειτουργία η πλατφόρμα “Εξυπηρετώ”

Νέα ψηφιακή υπηρεσία κοινωνικών παροχών.

1 ώρα ago