Από τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά τη λειτουργία του το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λεωνιδίου στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο θα συστεγαστεί με το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου, στο οποίο βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Κεμερλή, με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κα Καρούντζου, για να επιθεωρήσουν τους χώρους που θα στεγαστεί η νέα αυτή δομή.
Η νέα σχολική μονάδα έρχεται να καλύψει μια ουσιαστική εκπαιδευτική και κοινωνική ανάγκη, προσφέροντας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τη δυνατότητα να λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη στον τόπο κατοικίας τους, χωρίς την επιβάρυνση καθημερινών μετακινήσεων σε άλλη πόλη.
Η λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ειδικής αγωγής στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας και μια έμπρακτη αναγνώριση του δικαιώματος κάθε παιδιού σε ποιοτική και προσβάσιμη εκπαίδευση. Η έγκαιρη εκπαιδευτική παρέμβαση κατά την προσχολική ηλικία συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, ενισχύει την κοινωνική τους ένταξη και προσφέρει πολύτιμη στήριξη στις οικογένειές τους.
Έργα πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού, 80 εκ. ευρώ σε όλο το νησί, υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης,…
Τους όρους και τις διαδικασίες λειτουργί;ς των εκθεσιακών χώρων και κέντρων, ξεκαθαρίζει η Κοινή Υπουργική…
Την επάρκεια νερού στην ευρύτερη περιοχή διαφφαλίζει και ενισχύει η νέα υδρογεώτρηση στη Βένιζα Αλεποχωρίου…
Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες, για τα «Φαληρικά 2026» που είναι και…
Τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύει…
Δίνοντας το όνομά του στο δρόμου που βρίσκεται δίπλα στον Παιδικό Σταθμό του Ιδρύματος Κουρτέση,…