ΔΗΜΟΙ

Χ. Δούκας: “Το πάρκο Ριζάρη μπορεί να σωθεί”

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υπερτονίζει την ανάγκη της δημιουργίας έργου χωρίς αυτό να ζημιώνει τον δημόσιο χώρο, το πράσινο και τη ζωή των κατοίκων.

Αναφέρει, λοιπόν, τα εξής:

Το μπλόκο στη μελέτη χωροθέτησης της εισόδου του σταθμού και των εργοταξιακών εγκαταστάσεων για τον σταθμό «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 4 του Μετρό αποτελεί δικαίωση.

Ο Δήμος Αθηναίων από την πρώτη στιγμή είχε προειδοποιήσει: Η προτεινόμενη χωροθέτηση στο Πάρκο Ριζάρη που θα οδηγούσε σε κατάληψη της οδού Ριζάρη με την πρόκληση ενός μονίμου κυκλοφοριακού χάους στην περιοχή, αλλά και την καταστροφή δεκάδων αιωνόβιων δέντρων είναι λάθος. Καταθέσαμε ένσταση, εισηγηθήκαμε και πετύχαμε αρνητική γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, ζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις και επιμείναμε στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος τελικά επέστρεψε τη μελέτη στην «Ελληνικό Μετρό», ζητώντας «τη βέλτιστη χωροθέτηση της εισόδου του σταθμού και των εργοταξιακών εγκαταστάσεων», αλλά και «τον περιορισμό στο ελάχιστο δυνατόν των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη συγκεκριμένη περιοχή».

Το Μετρό είναι ένα αναγκαίο, φιλοπεριβαλλοντικό μέσο που η Αθήνα χρειάζεται. Δεν θα δεχτούμε όμως να γίνει σε βάρος του δημόσιου χώρου, του πρασίνου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων”.

Τελευταία άρθρα

Δράσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…

3 δευτερόλεπτα ago

Ανοιχτό θέατρο στη Νεάπολη ετοιμάζει ο Δήμος Μονεμβασίας

Υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο.

15 λεπτά ago

Νέα Σμύρνη: Ο Ν. Χαρδαλιάς εγκαινίασε τις παιδικές χαρές του Άλσους

Γ. Κουτελάκης: «Οι παιδικές χαρές είναι μόνο η αρχή, καθώς με τον Ν. Χαρδαλιά στην…

51 λεπτά ago

Σκάνδαλο στις Πολεοδομίες: Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς – Οι ενέργειες που είχαν γίνει

Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε…

51 λεπτά ago

Eγκαίνια για το νέο υπαίθριο θέατρο Ζίτσας «ΕΥΤΕΡΠΗ»

Πραγματοποιήθηκε με δωρεά της οικογένειας Μιχαήλ Κατσουλίδη.

1 ώρα ago

Δελφοί: Πρόσληψη άλλων 16 μόνιμων υπαλλήλων

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Δελφών για την πρόσληψη ακόμα 16 μόνιμων υπαλλήλων και την…

2 ώρες ago