ΔΗΜΟΙ

Αιχμές Κονδύλη για την κατεδάφιση του ναΐσκου του Αγ. Νικολάου

Αδιανόητη χαρακτήρισε την απόφαση «ορισμένων» να γκρεμίσουν το μόλις 5τμ εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και μέρος των εγκαταστάσεων των ψαράδων, την ώρα που “οργιάζουν” οι πραγματικά αυθαίρετες και αντικοινωνικές καταλήψεις τεράστιων παραλιακών εκτάσεων από νυχτομάγαζα και “μπιτς μπαρ” ο Ανδρέας Κονδύλης.

Χωρίς να κρύβει την έντονη ενόχλησή του για την απόφαση, ο δήμαρχος Αλίμου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι ανεστάλη για την Τρίτη, 9 Ιουνίου η προγραμματισμένη κατεδάφιση του ναΐσκου του Αγίου Νικολάου και μέρους των εγκαταστάσεων του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Το Μικρό Λιμανάκι» στην παραλία του δήμου.

Όπως τόνισε, ο Δήμος απέστειλε κατεπείγον έγγραφο στην Κτηματική Υπηρεσία παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατεδάφιση δεν είναι νόμιμη, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να προχωρήσει στην αναστολή της διαδικασίας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για στοχοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα από τα τελευταία γραφικά σημεία που θυμίζουν το παλιό Καλαμάκι, έχοντας μείνει αναλλοίωτος από τη δεκαετία του ’80, παρά την έντονη επενδυτική δραστηριότητα και τις αναπλάσεις στην περιοχή.

Ο Ανδρέας Κονδύλης χρησιμοποιώντας τη φράση: «Ελλάς το μεγαλείο σου», ανέφερε για την Κτηματική Υπηρεσία ότι «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο», καταγγέλωντας ότι στο παραλιακό μέτωπο υπάρχουν κραυγαλέες παρανομίες —όπως καντίνες 25 τ.μ. που μετατράπηκαν παράνομα σε νυχτερινά κέντρα 800 τ.μ., τσιμέντα μέσα στον αιγιαλό και αυθαίρετες περιφράξεις από νυχτομάγαζα.

Παράλληλα, μίλησε για μία ακόμη φορά για επιχειρηματικά συμφέροντα της νύχτας, υποστηρίζοντας ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, βάζουν ανθρώπους να δημιουργήσουν θέματα αντιπερισπασμού, ώστε να παρουσιάσουν τις εγκαταστάσεις των ψαράδων και το εκκλησάκι ως αυθαίρετα, εξισώνοντάς τα με τις δικές τους παράνομες κατασκευές.

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: «Θα πιάσουμε να γκρεμίσουμε όλα τα εκκλησάκια σε όλη την Ελλάδα επειδή κάποιοι εξυπηρετούνται; Αν αυτό ενοχλεί το κράτος και όχι τα νυχτομάγαζα που φέρνουν τράπερς και κάνουν συναυλίες μέσα στον αιγιαλό, μπράβο τους», δήλωσε χαρακτηριστικά με ειρωνική διάθεση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων της πόλης, στην οποία θα δώσει το παρόν και ο δήμαρχος.

Τελευταία άρθρα

500 παιδιά στις ετήσιες αθλητικές εκδηλώσεις της Πετρούπολης

Περισσότερα από 500 παιδιά συμμετείχαν στις ετήσιες εκδηλώσεις των δημοτικών τμημάτων ποδοσφαίρου και κολύμβησης του…

6 λεπτά ago

Συναντήσεις για λιμάνια, μαρίνα Αμμουλιανής και υποδομές

Τις προτάσεις τους, καθώς και αιτήματα για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών της πόλης, με…

31 λεπτά ago

Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών στην Αργιθέα

Χρηματοδότηση, ύψους 300.000 ευρώ κατάφερε να λάβει από το Υπουργείο Οικονομικών ο δήμος Αργιθέας για…

46 λεπτά ago

Συναγερμός στην ΠΥ από τις 64 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πυροσβεστική, μετά τις 64 αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν σε…

1 ώρα ago

Στο πλευρό του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου ο Δήμος Φυλής

Τη στήριξη του στο ποιμαντικό και πολιτιστικό έργο του Ιερού Ναού Αγίου  Νεκταρίου εξέφρασε ο…

2 ώρες ago

Στο YES to Shipping Forum ο Γιάννης Μώραλης

Στις εκδηλώσεις του YES to Shipping Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής…

2 ώρες ago