ΔΗΜΟΙ

Περιβαλλοντική δράση μαθητών από τα σχολεία του Βύρωνα

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ήταν η Παρασκευή και στο δήμο Βύρωνα ο οποίος με την συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και ιδιαίτερα παιδιών πραγματοποίησε δράσεις καθαρισμού και ποτίσματος στο Δασικό Πάρκο Εργάνης.

Συγκεκριμένα, παιδιά από το 5ο και το 11ο Δημοτικά Σχολεία Βύρωνα συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση We4All, συμβάλλοντας ενεργά στη φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι μαθητές, πότισαν τα φυτά και συμμετείχαν στον καθαρισμό του χώρου, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εθελοντικής προσφοράς.

Στη δράση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, Αλέξης Σωτηρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Γκαρμπουνώφ, οι οποίοι συνεχάρησαν τα παιδιά για τη συμμετοχή και την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Μιλώντας για την συμβολική δράση, ο Αλέξης Σωτηρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μια συμβολική υποχρέωση μιας ημέρας, αλλά μια καθημερινή ευθύνη όλων μας. Μέσα από δράσεις όπως η σημερινή, δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να γίνουν ενεργοί πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και όλους όσους  συμμετείχαν, γιατί το περιβάλλον είναι κοινό αγαθό και η προστασία του είναι ευθύνη όλων μας.»

Τελευταία άρθρα

ΔΕΘ: Η επόμενη ημέρα της ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη

Στόχος να μην πηγαίνει κανείς στο γκισέ.

4 ώρες ago

Η ξεχωριστή ανάρτηση της Γιώτας Παναγιωτοπούλου για τον Νίκο Χαρδαλιά και το ΑΕΝΑΟΝ

Μια πιο προσωπική ματιά πίσω από την υπογραφή ενός από τα μεγαλύτερα έργα που δρομολογούνται…

6 ώρες ago

Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής

Ν. Χαρδαλιάς στο Business News Magazine: «Δεν επέλεξα ποτέ να διοικώ από το γραφείο».

7 ώρες ago

Κορώνη: Εγκαίνια για το νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου

Μια στιγμή ιστορική για την τοπική κοινωνία. Μια στιγμή δικαίωσης μιας προσπάθειας που διήρκεσε δεκαετίες.

10 ώρες ago

Η Χάλκη επενδύει στην Υγεία

Ένα νέο «Σπίτι του Γιατρού» γίνεται πραγματικότητα.

10 ώρες ago

90ή ΔΕΘ: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της με πάνω από 1.000 εκθέτες

Για εννέα ημέρες θα βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης.

10 ώρες ago