Έφοδο στα γραφεία του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας έκανε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μετά από καταγγελίες για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί για την καθαριότητα και απασχολούνται σε θέσεις γραφείων.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τη διενέργεια προσλήψεων στην υπηρεσία της καθαριότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί το αληθές καταγγελίας που έκανε λόγο για προσωπικό που είχε προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 3Κ και τελικά εργάζεται σε θέσεις γραφείου.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστώσε, μέχρι στιγμής οι ελεγκτές της ΕΑΔ, μόνο ένας υπάλληλος βρέθηκε κανονικά στη θέση του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρακτική της μετακίνησης του προσωπικού καθαριότητας σε θέσεις γραφείου έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος να μένει χωρίς επαρκές έμψυχο δυναμικό για την αποκομιδή, γεγονός που οδηγεί σε δαπανηρές αναθέσεις σε ιδιώτες εργολάβους.
Παράλληλα, το κλιμάκιο της Αρχής πραγματοποίησε έλεγχο και στο Δημοτικό Θέατρο του δήμου, λόγων του πρόσφατού τραυματισμού ενός κοριτσιού, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Μάλιστα, στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων μάλιστα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, δηλαδή ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Γιαννούλης, και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Βραδής.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ΕΑΔ ενδέχεται να καταλήξει ακόμη και στα χέρια του Εισαγγελέα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων.
Πηγή: corfutv.news
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…
"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…
To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…
Περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού στον νομό Φλώρινας.
Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.