ΔΗΜΟΙ

Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας στα Άνω Λιόσια

Σε σύγχρονο Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας, με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, βοηθούς νοσηλευτών, καθώς και έργα κτιριακής αναβάθμισης, μετατρέπεται  το Τοπικό  Ιατρείο Άνω Λιοσίων στη συνοικία της Δροσούπολης Άνω Λιοσίων

Στο πλαίσιο της λήψης των αποφάσεων για την νίσχυση του κέντρου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και  η Αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη, συναντήθηκαν την Τρίτη, παρουσία του Συμβούλου του Υπουργού Σταμάτη, με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα του τομέα Υγείας του Δήμου και οι τρόποι επίλυσης τους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης αναλύθηκαν οι στόχοι που έχει θέσει το Υπουργείο, σχετικά με την αναβάθμιση των Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας στη Δυτική Αττική.

Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε η μετατροπή του Τοπικού Ιατρείου Άνω Λιοσίων σε ένα σύγχρονο Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας.

Επίσης, συστήνονται τρεις νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού: μία θέση ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και δύο θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις Καρδιολόγου, Οφθαλμιάτρου, Παιδιάτρου, Δερματολόγου καθώς και άλλων ειδικοτήτων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης, θα κατασκευαστεί ένα νέο, σύγχρονο Κέντρο Υγείας στη συνοικία της Δροσούπολης Άνω Λιοσίων.

Μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας, γίνονται εργασίες για την παραχώρηση χρήσης του υφιστάμενου Τοπικού Ιατρείου από τον ΕΦΚΑ στην 2η ΥΠΕ ώστε εν συνεχεία σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής, να προχωρήσει η κτιριακή αναβάθμιση του.

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία στα έργα για το νέο κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προκειμένου να δεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του…

4 ώρες ago

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

4 ώρες ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

5 ώρες ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

5 ώρες ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

6 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

6 ώρες ago