ΔΗΜΟΙ

Στα εγκαίνια νέων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ο Μώραλης

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια των νέων, πλήρως ανακατασκευασμένων και υπερσύγχρονων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά”. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Διοικητή του νοσοκομείου, Σαράντου Ευσταθόπουλου, και εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης του νοσοκομείου και φορέων της υγείας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας και τη διαρκή ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς και αποτελεσματικές υποδομές που ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και πλήρως εξοπλισμένου χώρου υποδοχής επειγόντων περιστατικών αποτελεί προϋπόθεση για την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το νοσοκομείο «Μεταξά» επιβεβαιώνει διαρκώς την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του, τις καινοτόμες πρακτικές και το βαθύ ανθρωποκεντρικό έργο που επιτελείται καθημερινά, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό του ρόλο στην ογκολογική φροντίδα σε εθνικό επίπεδο.

Με προσφορά που ξεπερνά τα όρια της πόλης, το «Μεταξά» αποτελεί σημείο αναφοράς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κρίσιμο τομέα της ογκολογίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόληψη, τη θεραπεία και τη φροντίδα χιλιάδων ασθενών. Ως Δήμος Πειραιά στεκόμαστε σταθερά δίπλα στο νοσοκομείο και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει το έργο του και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του προς όφελος των πολιτών. Η πρόοδός του αποτελεί πρόοδο όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για τη δημόσια υγεία συνολικά.

Είναι αλήθεια ότι, το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σαν στόχο την αναβάθμιση του «Μεταξά» και αυτό πραγματοποιείται μέσα από την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης ή μέσα από την μεγάλη χορηγία της Allwyn. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για αυτήν την επιλογή και να συγχαρώ τη Διοίκηση του νοσοκομείου και τον Διοικητή, Σαράντο Ευσταθόπουλο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο που επιτελούν, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής παρέμβασης. Ο Πειραιάς χρειάζεται σύγχρονες δομές υγείας και το «Μεταξά» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δομές αναφοράς στη χώρα».

O Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Σαράντος Ευσταθόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο “Μεταξά”, καθώς ένα ακόμη έργο υποδομής ολοκληρώνεται προς όφελος των ασθενών. Η αναβάθμιση των χώρων μας συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια, την ταχύτερη εξυπηρέτηση και την καλύτερη οργάνωση της φροντίδας των ασθενών. Συνεχίζουμε με σταθερό στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση του ρόλου του νοσοκομείου μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς πρωτίστως τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τους Βουλευτές Α & Β Πειραιά, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χρήστο Ροϊλό, τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ, Δημήτρη Δρόσο, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους Κοινοτήτων και κυρίως τους συνεργάτες μου στο νοσοκομείο που έδωσαν το «παρών» και όλοι μαζί γιορτάσαμε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή».

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

11 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

12 ώρες ago