Σημαντική για την καθημερινότητα των κατοίκων και των δύο δήμων και την ενίσχυσης της ασφάλειας των μετακινήσεων είναι η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των φθορών της πεζογέφυρας που συνδέει του Αγίους Αναργύρους με την Νέα Χαλκηδόνα, η οποία παραδόθηκε για χρήση.

Μετά από πολύ καιρό όπου παρέμενε εκτός χρήσης, λόγω εκτεταμένων ζημιών από κακοκαιρία το 2015, η γέφυρα που περνά πάνω από τον Κηφισό ποταμό, η πεζογέφυρα παραδόθηκε τα ξημερώματα στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες ενέργειες και στενή συνεργασία των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, δόθηκε οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής για περισσότερο από μία δεκαετία.

Οι εργασίες αντικατάστασης της παλαιάς γέφυρας με μία νέα μεταλλική έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της υψηλής τεχνικής δυσκολίας και της πολυπλοκότητας των εργασιών, με απόλυτη ακρίβεια και επαγγελματισμό από το 725 Τάγμα Μηχανικού και τη ΔΙΚΑΦΚΑ του ΓΕΕΘΑ, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής, των δύο Δήμων, της Τροχαίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες με τις τελικές παρεμβάσεις και διαμορφώσεις.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας ανέφερε:

«Σήμερα αποκαθιστούμε μια σύνδεση ζωής ανάμεσα σε δύο γειτονικές πόλεις. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων και της Νέας Φιλαδέλφειας αποκτούν ξανά ασφαλή πρόσβαση και καθημερινή επικοινωνία. Πρόκειται για ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, που υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει σχέδιο, επιμονή και συνεννόηση, μπορούμε να δίνουμε ουσιαστικές λύσεις στους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά για την καθοριστική συμβολή του, τη ΔΙΚΑΦΚΑ και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άψογη εκτέλεση της επιχείρησης, καθώς και τον συνάδελφο και φίλο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία μας.»

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες:

στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,

στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, χάρη στην παρέμβαση και τη συμβολή του οποίου εγκρίθηκε και προχώρησε η υλοποίηση του έργου,

στη Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και ειδικότερα στον Διοικητή της, Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Γκρέτσα,

στο 725 Τάγμα Μηχανικού και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση,

στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Τομπούλογλου, για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων,

στον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο κ. Σωτήριο Καλταμπάνη.