ΔΗΜΟΙ

Tριήμερο συνάντησης των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO της Πίνδου

Στον Πεντάλοφο Βοΐου πραγματοποιήθηκε φέτος το τριήμερο κοινών δράσεων των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης, Βίκου – Αώου και Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης, με θέμα: «Γεωπάρκα UNESCO και Τέχνη της Πέτρας».

Τον Δήμο Μετεώρων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εύρυθμης Λειτουργίας, Φώτης Καραθανάσης, παρουσιάζοντας τη μοναδική γεωλογική, ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής των Μετεώρων.

Κατά την τοποθέτησή του ανέδειξε:
✔️ τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων
✔️ το Σπήλαιο Θεόπετρας
✔️ τα πέτρινα γεφύρια του Ασπροποτάμου, των Χασίων και του Μαλακασίου
✔️ τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς της περιοχής

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Σπήλαιο Θεόπετρας, το οποίο επαναλειτούργησε τον Απρίλιο του 2025 μετά από 9 χρόνια, συγκεντρώνοντας μέσα σε μόλις 8 μήνες περισσότερους από 25.500 επισκέπτες.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Μετεώρων για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάδειξη της υπαίθρου μέσα από δράσεις που συνδέουν τη φύση, τον πολιτισμό, την ιστορία και τον πρωτογενή τομέα.

Στη διοργάνωση συμμετείχε επίσης η Γεωπόνος M.Sc. και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Πύλης / Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης, Έφη Φωτάκη.

Τελευταία άρθρα

Χίος: Απολογισμός δράσεων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Υπογράφηκε την 1η Ιουλίου η σύμβαση για την κατασκευή του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων.

10 λεπτά ago

Σάμος: Ανοικτά στο κοινό Άη Γιαννάκηδες και Παλαιοχρισιανικό Κοιμητήριο

Και τα δύο αποκαταστάηθκαν και αποδόθηκαν στο κοινό.

48 λεπτά ago

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο υδροδότησης της Κινέτας

Σε οριστική τροχιά υλοποίησης μπήκε το έργο της δημιουργίας εσωτερικού δικτύου υδροδότησης της Κινέτας, καθώς…

60 λεπτά ago

H Πέλλα διασφαλίζει την επάρκεια και την ποσότητα του νερού της

Έλαβε 960.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

1 ώρα ago

Λιγους και δυνατούς φορείς διαχείρισης του νερού θέλει το ΥΠΕΝ

Νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν οι θέσεις…

1 ώρα ago

Aποκατάσταση και επανάχρηση του κτηρίου του πρώην «Ξενία» Μυκηνών

Eίναι από τα πρώτα κτήρια που κατασκευάστηκαν από τον ΕΟΤ τη δεκαετία του 1950.

1 ώρα ago