Σε ετοιμότητα για τη στήριξη γονιών και μαθητών η Φυλή

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Κοινωνική Υπηρεσία και η Κοινωνική Φροντίδα του δήμου Φυλής, ενόψει των Πανελληνίων εξετάσεων, για την υποστήριξη των μαθητών.
Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, ήδη έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν Τηλεφωνικές Γραμμές για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τα παιδιά ή τις οικογένειες τους, με την παροχή συμβουλών και στήριξης από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους.
Επίσης κατά την έναρξη των Πανελληνίων την Παρασκευή 29 Μαΐου και ως την λήξη τους, στα Εξεταστικά Κέντρα του Δήμου Φυλής θα βρίσκονται Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι για οτιδήποτε χρειαστούν οι μαθητές που θα διαγωνίζονται
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Παππούς αναφέρει σε δήλωσή του: “Μετά το Φοιτητικό Πακέτο, την επιβράβευση με το συμβολικό χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές μας ετησίως και τα δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής, προχωράμε σε μια ακόμη πρωτοποριακή πρωτοβουλία με στόχο την ηθική και ψυχό συναισθηματική στήριξη των παιδιών που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και των οικογενειών τους.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο των Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιώργο Αντωνόπουλο καθώς και τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, για την στοχευμένη προετοιμασία και την ετοιμότητα προκειμένου να είναι κοντά στα παιδιά ή στους γονείς – κηδεμόνες, που έχουν ανάγκη, στήριξης”.





