ΔΗΜΟΙ

Στο Δίκτυο Πολιτιστικών Διαδρομών ο δήμος Μαλεβιζίου

Στην ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς, αλλά και στην ενίσχυση του τουρισμού του δήμου Μαλεβιζίου εκτιμάται ότι θα συμβάλει η πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής Via Querinissima ως «Cultural Route of the Council of Europe» από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή του Δήμου στο διεθνές αυτό δίκτυο δημιουργεί νέες προοπτικές εξωστρέφειας, προβολής και ανάπτυξης, ενισχύοντας τη θέση της περιοχής στον ευρωπαϊκό χάρτη του πολιτιστικού και βιώσιμου τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει τον δρόμο για νέες συνεργασίες, ευρωπαϊκά προγράμματα, πολιτιστικές ανταλλαγές και δράσεις που συνδέουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την τοπική ανάπτυξη.

Να σημειωθεί ότι η πολιτιστική διαδρομή Via Querinissima βασίζεται στη ζωή και το ιστορικό ταξίδι του Ενετού εμπόρου Pietro Querini, ο οποίος απέπλευσε το 1431 από την Candia και, ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε στη Βενετία και την Κρήτη, μεταφέροντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον παστό μπακαλιάρο από τα νησιά Λοφότεν της Νορβηγίας.

Η πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί σημαντική ευρωπαϊκή αναγνώριση για ένα δίκτυο που αναδεικνύει την κοινή ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου και της Ευρώπης, ενισχύοντας τη διακρατική συνεργασία, τον διαπολιτισμικό διάλογο και τον βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό.

Στο δίκτυο της Via Querinissima συμμετέχουν ο Δήμος Μαλεβιζίου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου και η 3win Action, συμβάλλοντας ενεργά στην προώθηση της πολιτιστικής συνεργασίας και της εξωστρέφειας της Κρήτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα τη δυναμική της κρητικής παρουσίας στη συγκεκριμένη Πολιτιστική Διαδρομή.

Στην πολιτιστική διαδρομή Via Querinissima συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, καθώς και συνεργαζόμενοι εταίροι από την Πορτογαλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Αγγλία.

Share

Τελευταία άρθρα

Έργα αποκατάστασης των ζημιών στους δρόμους της Ηπείρου

Αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, από τα πρόσφατα κύματα…

1 ώρα ago

Μήνυμα Στ. Αρναουτάκη για την 85η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Το μήνυμά του για την 85η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης έστειλε ο Περιφερειάρχης…

2 ώρες ago

Περίπατοι στις γειτονιές της Νίκαιας

Η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης είναι ο στόχος της…

2 ώρες ago

100 drones στις Περιφέρειες για την αντιπυρική περίοδο

Τις δυνατότητες των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των Περιφερειών σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στον…

2 ώρες ago

Οικιακή κομποστοποίηση στα νησιά: Νέα διανομή κομποστοποιητών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στα νησιά, ο…

2 ώρες ago

ΚΥΑ για την ενίσχυση του θεσμού της κοινωνικής κατοικίας

Τους όρους και τις ρήτρες για τις συμβάσεις κοινωνικής αντιπαροχής, καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση…

3 ώρες ago