ΔΗΜΟΙ

Στήριξη των σχολείων ζητούν οι γονείς από το Υπ. Παιδείας

Το ζήτημα της επαρκούς στήριξης των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε σταθερή βάση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και να έχουν καθημερινή βοήθεια οι μαθητές που το έχουν ανάγκη, ζήτησαν από τον γγ του Υπουργείου Παιδείας τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Χαϊδαρίου.

Τα μέλη της Ένωσης, συνοδευόμενα από την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα, συναντήθηκαν με τον Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ζητώντας να μπει τέλος στην σημερινή κατάσταση, όπου οι ειδικοί παιδαγωγοί και ψυχολόγοι επισκέπτονται  ένα σχολείο, μια φορά την εβδομάδα.

Όπως τονίστηκε, αυτό γίνεται λόγω των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν σε επιστημονικό προσωπικό, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης.

Γι τον λόγο αυτό, όπως ανέφεραν οι γονείς και η Αντιδήμαρχος, θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να στελεχωθούν επαρκώς με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, που θα διατίθεται αποκλειστικά σε κάθε σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με τους γονείς, πρόκειται για μέτρο επιτακτικά αναγκαίο, ιδιαίτερα σήμερα, όπου διανύουμε μια περίοδο που έχει αυξηθεί η πίεση στη ζωή των οικογενειών των λαϊκών στρωμάτων, με τις κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου να αντανακλάται στη ζωή των παιδιών και στη ζωή του σχολείου, στην καθημερινή μας ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, στην συζήτηση τέθηκαν και τα πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, όπως η ανεπαρκής χρηματοδότηση, τα πολυπληθή τμήματα κ.α

Τέλος, η Κατερίνα Βελέντζα κατέθεσε, εκ μέρους του Δήμου Χαϊδαρίου, υπόμνημα με τα αιτήματα για τη στήριξη όλων των σχολείων από επαρκές επιστημονικό προσωπικό.

Τελευταία άρθρα

Μετέωρα: Θεσμός γίνεται το Φεστιβάλ Αναρρίχησης Σαρακήνας

Το Φεστιβάλ Αναρρίχησης εξελίσσεται σε έναν σημαντικό θεσμό για την περιοχή, προάγοντας τον αθλητισμό, την…

50 δευτερόλεπτα ago

Μήνυμα συμπερίληψης και ισότητας στο “Piraeus Special Events”

Ένα μήνυμα συμπερίληψης και ισότητας μετέφεραν τα παιδιά, μέσα από την αθλητική εκδήλωση για παιδιά…

20 λεπτά ago

Τρεις δεκαετίες φιλίας και μνήμης για τους δήμου Αιγάλεω– Κυθρέας

Τα τριάντα χρόνια από την αδελφοποίησή του με τον κατεχόμενο Δήμο Κυθρέας Κύπρου, τίμησε ο…

36 λεπτά ago

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Καφέ Κάδο σε γειτονιές του Περιστερίου

Ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στους κατοίκους του Περιστερίου είχε η δράση του δήμου για τη χρήση…

47 λεπτά ago

Σύστημα άρδευσης με κάρτες χρέωσης προωθούν τα Τρίκαλα

Και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων πρωτοπορεί ο δήμος Τρικάλων που εισάγει ένα ηλεκτρονικό σύστημα…

1 ώρα ago

Αποκατάσταση του Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ίο από την Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα «Νότιο…

1 ώρα ago