ΔΗΜΟΙ

Κατερίνη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο Δημοτικό Σχολείο

Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου στην επέκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού έργου υψηλών προδιαγραφών που θα στεγάσει το 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε στη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, συνοδευόμενος από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας: «Δίνουμε οριστική λύση σε στεγαστικά προβλήματα πολλών ετών. Κάνουμε πράξη το νέο σχολείο. Ανταποκρινόμαστε σε ένα διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας για ένα σύγχρονο, ασφαλές και ενεργειακά αποδοτικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Μπογιατζής, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών, με το νέο κτήριο να διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες και λειτουργικές υποδομές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο σχεδιασμός της νέας σχολικής μονάδας, δυναμικότητας 200 μαθητών, βασίζεται στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ έχει ληφθεί υπόψη η εφαρμογή των αρχών της προσβασιμότητας για όλους.

Το έργο, συνολικής συμβατικής αξίας 3.969.389,43 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τελευταία άρθρα

Εκδήλωση για την «Ασφάλεια Κατοικίας πριν τις Διακοπές»

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, συγκέντρωσε η εκδήλωση με θέμα: «Ασφάλεια Κατοικίας πριν τις…

2 ώρες ago

Χάρης Δούκας: «Μία αξιοπρεπής καθημερινότητα δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο για λίγους».

Στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων που δεν τους επιτρέπει να κάνουν ούτε λίγες ημέρες διακοπές,…

4 ώρες ago

Για όλα φταίει… το κλιματιστικό…

Απορία, σχόλια και βέβαια την άμεση απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ και μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνείας…

4 ώρες ago

Κάμερες ενημέρωσης καιρικών φαινομένων και πυρκαγιών στο Βόλο

Σημαντικό έργο που αναβαθμίζει και  ισχυροποιεί  τις δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου αποτελεί…

4 ώρες ago

Σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των κουνουπιών η Περιφέρεια Αττικής

Σε πλήρη επιφυλακή, με σχεδιασμό προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και την στενή συνεργασία τόσο  με…

5 ώρες ago

Όλα έτοιμα για το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών

Αυτοψία στα σημεία των Ενετικών Τειχών που θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, διευθετώντας τις τελευταίες…

5 ώρες ago