ΔΗΜΟΙ

3 εκατ. ευρώ στο Πέραμα για έργα υποδομής – Παρεμβάσεις σε Άνω Πέραμα και πεζοδρόμια

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Περάματος από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με στόχο την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής και παρεμβάσεων αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών, κυρίως στην περιοχή του Άνω Περάματος.

Η χρηματοδότηση προέκυψε έπειτα από πρόταση που υπέβαλε η δημοτική αρχή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που φιλοξενούν δομές μεταναστών και προσφύγων, όπως η Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Σχιστού.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος με τον Γενικό Γραμματέα Μετανάστευσης Σπύρος Σταθούλης, όπου παρουσιάστηκε το πακέτο των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτηθούν ανταποδοτικά για τη στήριξη της περιοχής.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, αφορά έργα διάνοιξης και διαμόρφωσης πρόσβασης στις κάθετες παρόδους των οδών Πάτμου, Αγίας Παρασκευής και Καρδίτης στο Άνω Πέραμα. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν κατασκευή κλιμάκων, εγκατάσταση φωτισμού και αποχετευτικά έργα, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας των κατοίκων.

Παράλληλα, προβλέπεται χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ για εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και κατασκευής πεζοδρομίων σε δρόμους από τη Λεωφόρο Ειρήνης έως τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε σημεία όπου τα υφιστάμενα πεζοδρόμια έχουν καταστραφεί ή δεν υπάρχουν καθόλου.

Επιπλέον, μέσω κονδυλίου 200.000 ευρώ, ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία πάρκων εκτόνωσης δεσποζόμενων ζώων, καλύπτοντας μια ανάγκη που προέκυψε μετά την κατάργηση του πάρκου σκύλων στον Αρμό λόγω των έργων ανάπλασης στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Περάματος τόνισε ότι οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθούν προς έγκριση μέσα στο τρέχον έτος, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι δημοπρατήσεις και η εκταμίευση των ποσών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λαγουδάκος υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής του Περάματος και ιδιαίτερα του Άνω Περάματος στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, σημειώνοντας πως οι παρεμβάσεις αφορούν ουσιαστικά έργα οδοποιίας, διανοίξεων και αποχέτευσης για μια περιοχή που, όπως ανέφερε, έχει ταλαιπωρηθεί επί χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Μετανάστευσης Σπύρος Σταθούλης έκανε λόγο για μια ουσιαστική συνεργασία με τη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο αξιοποιεί το Ταμείο Αλληλεγγύης για να στηρίζει δήμους που φιλοξενούν μεγάλες δομές μεταναστών, με στόχο την ενίσχυση έργων που βελτιώνουν τόσο τις υποδομές των περιοχών όσο και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Τελευταία άρθρα

Η ύπαιθρος χρειάζεται σχέδιο ζωής

Η συζήτηση για την ελληνική ύπαιθρο δεν μπορεί να εξαντλείται στη διαπίστωση ότι τα χωριά…

2 ώρες ago

Νέους Αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη αναλαμβάνουν για ακόμη μία φορά οι Χρήστος Θεοδωρόπουλος και Λευτέρης Κοσμόπουλος, στην εμπειρία…

10 ώρες ago

Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code και σήμερα η χώρα

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των προϋποθέσεων κινδύνου…

13 ώρες ago

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Αστικής Ανθεκτικότητας του δήμου Μαλεβιζίου

Μεταξύ των πρώτων δήμων της χώρας που εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για την…

13 ώρες ago

11ο «Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών» στο θέατρο Πέτρας

Ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο των παραδοσιακών μουσικών και χορών από τα βαλκάνια και τη…

13 ώρες ago

17,285 εκατ. ευρώ για τη Λευκάδα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Γ. Τρεπεκλής: "Η Λευκάδα αποκτά μια ιστορική χρηματοδοτική ευκαιρία που απαιτεί ετοιμότητα και σοβαρότητα".

13 ώρες ago