ΔΗΜΟΙ

Στο δήμο ΒΒΒ η 4η Συνάντησης Forum Δήμων για την Κυκλική Οικονομία

Έμφαση σε εφαρμοσμένες πρακτικές και ολιστικά σχέδια διαχείρισης, αναμένεται να προταθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών της 4ης Συνάντησης Forum Δήμων για την Κυκλική Οικονομία και τη Διαχείριση Αποβλήτων που πραγματοποιείται στο δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το Σάββατο 9 Μαΐου.

Όπως επισημαίνεται, η συνάντηση αποτελεί μέρος μιας διαρκούς και ουσιαστικής προσπάθειας ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ δήμων και φορέων που υλοποιούν πολιτικές κυκλικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο. Στόχος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, καθώς και η διάχυση αποτελεσματικών και εφαρμόσιμων λύσεων για τη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων στη χώρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει δύο βασικές θεματικές ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται εφαρμοσμένες πρακτικές του συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετάω», με έμφαση στην εμπειρία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Παράλληλα, αναδεικνύονται καινοτόμες πρωτοβουλίες όπως το Κέντρο Τέχνης και Αναπαλαίωσης Επίπλων και το Ολοκληρωμένο Πράσινο Σημείο, καθώς και καλές πρακτικές από άλλους δήμους και συνεργατικά σχήματα, όπως το ReHORECA.

Η δεύτερη ενότητα επικεντρώνεται στα Ολιστικά Σχέδια Χωριστής Συλλογής (Ο.Σ.Χ.Σ.), με παρουσίαση από τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και συζήτηση για την εφαρμογή τους σε περιφερειακό επίπεδο, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις προοπτικές τους.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Δήμαρχος της πόλης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις προσκεκλημένων δημάρχων, εκπροσώπων της Πολιτείας και της αγοράς.

Share

Τελευταία άρθρα

657.000 ευρώ για 9 παιδικές χαρές στον Δήμο Πύργου

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν τόσες πολλές παιδικές χαρές στον Δήμο Πύργου.

9 ώρες ago

Καστοριά: Ενημερωτικές δράσεις στην κοινότητα Ρομά

Στόχος είναι η ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, ανάδειξης της σημασίας της…

9 ώρες ago

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά

Αυτοψία Ταχιάου στους πέντε σταθμούς της επέκτασης.

9 ώρες ago

Αυτοψία Δήμα στα εργοτάξια του ΒΟΑΚ

Χρίστος Δήμας: «Προχωρούν τα έργα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ».

9 ώρες ago

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας κάνει πράξη τη δέσμευσή της για τον Οδοντωτό

1,86 εκατ. ευρώ για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και οριστική επαναλειτουργία του ιστορικού σιδηρόδρομου.

10 ώρες ago

Σεβασμό στους θεσμούς δηλώνει ο Δήμαρχος Στυλίδας

Για σεβασμό στους θεσμού μίλησε στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση για την προφυλάκισή…

10 ώρες ago