ΔΗΜΟΙ

Ιωάννινα: Νέο Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο αξίας 29 εκατ. ευρώ

“Έπεσαν” οι υπογραφές για την ένταξη του έργου «Κατασκευή Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Ιωαννίνων» στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 29 εκατ. ευρώ.

Αναμενόμενο το έργο από την ημέρα που έφτασαν στα Ιωάννινα οι υποδομές από το Ελληνικό με την μεταφορά του Κλειστού της ξιφασκίας.

Το νέο Βιοκλιματικό-Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο δεν θα είναι απλώς ένα γήπεδο, αλλά μια υποδομή διεθνών προδιαγραφών που θα μπορεί να φιλοξενήσει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Το συγκρότημα θα είναι χωρισμένο σε επίπεδα και ενότητες, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα των αθλημάτων:

Κεντρικό Κλειστό Γυμναστήριο χωρητικότητας 3.076 θεατών (με πρόβλεψη για ΑΜΕΑ), κατάλληλο για αγώνες Basket, Volley και Handball κορυφαίου επιπέδου.

Δύο μεγάλα Προπονητήρια χωρητικότητας 100 και 190 θεατών αντίστοιχα, για αθλοπαιδιές, ενόργανη, ρυθμική γυμναστική και πολεμικές τέχνες (Tae Kwon Do, Karate, Judo).

Εξειδικευμένους χώρους: Προπονητήρια για Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Πυγμαχία, καθώς και σύγχρονους χώρους ενδυνάμωσης (γυμναστήρια).

Υποστηρικτικές Υποδομές: Συνεδριακό και εκθεσιακό χώρο, γραφεία, κυλικεία με θέα στους αγωνιστικούς χώρους και πλήρεις Η/Μ εγκαταστάσεις.

Ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 15η Ιουνίου 2026, με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης να τοποθετείται στο τέλος του 2029. Η νομική δέσμευση των υποέργων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2028.

Αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, το 2030 η Ήπειρος θα διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες αθλητικές κυψέλες της χώρας.

Τελευταία άρθρα

Δ. Παπαστεργίου: “Στοχεύουμε στην προσομοίωση όλων των δικτύων σε ψηφιακό περιβάλλον”

"Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε υπηρεσίες σε όλους τους δήμους, που δεν είχαν ως τώρα…

3 ώρες ago

Γρ. Κωνσταντέλλος: “Πανωλεθρίαμβος της Αυτοδιοίκησης το Συνέδριο”

Έκκληση να βρεθούν κοινοί βηματισμοί για να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα που θα τονίζει τα προβλήματα…

5 ώρες ago

Θετική αξιολόγηση για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCΟ Bίκου-Αώου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας, επιτυχής ήταν η επαναξιολόγηση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO, Βίκου–Αώου,…

7 ώρες ago

Στ. Αγγελούδης: “Οι μητροπολιτικές αρμοδιότητες είναι ο δρόμος για ισχυρούς δήμους”

Απόδοση μητροπολιτικών αρμοδιοτήτων σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, με ξεκάθαρους ρόλους, εξασφαλισμένους πόρους και σεβασμό στην…

7 ώρες ago

Επανεκκινούν τα έργα στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς

Από χθες διεκόπη η κυκλοφορία από τον κυκλικό κόμβο έως τη διασταύρωση Μπρουκ.

8 ώρες ago