ΔΗΜΟΙ

Ανακύκλωση βιοαποβλήτων σε σχολεία του Βύρωνα

Τα σχολεία, σε κάθε γειτονιά της πόλης, να μετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ανακύκλωσης και των βιοαποβλήτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας, ενισχύει ο δήμος Βύρωνα, μοιράζοντας μικρούς κάδους για τους μαθητές.

Με πρώτιστο μέλημα, τα παιδιά να κάνουν τρόπο ζωής την ανακύκλωση, η δημοτική Αρχή, διένειμε οικιακά καδάκια για τα υπολείμματα τροφίμων, σε σχολεία που στις γειτονιές τους έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι βιοαποβλήτων.

Πρόκειται για μια δράση διάδοσης της ανακύκλωσης των τροφών και των πράσινων που ξεκινάει από τον πάγκο της κουζίνας με το ειδικό καφέ καδάκι χωρητικότητας 10 lt.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γκαμπρουνώφ με στελέχη της υπηρεσίας Καθαριότητας, επισκέφθηκαν το 8ο, 6ο και 7ο Δημοτικό, ενημέρωσαν τα παιδιά για τα οφέλη και τον σκοπό της διαλογής των βιοαποβλήτων και μοίρασαν σε κάθε παιδί ένα καδάκι μαζί με ενημερωτικό φυλλάδιο και βιοδιασπώμενη σακούλα.

Όπως σημειώνεται, η δράση θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία όσο θα αναπτύσσεται το δίκτυο των καφέ κάδων που προς το παρόν υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, σε μανάβικα, φούρνους, ανθοπωλεία, εστίαση αλλά και σε αρκετά άλλα σημεία.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, ήδη όλα τα σχολεία του Βύρωνα, συμμετέχουν στο ετήσιο πρωτάθλημα ανακύκλωσης, συλλέγοντας ξεχωριστά χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, βιοαπόβλητα, συσκευές και ρούχα. Τώρα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα για να συμμετέχουν και οι κατοικίες στο διαχωρισμό των βιοαποβλήτων ώστε να επιστρέψουμε στη γη αυτό που της ανήκει. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά γίνονται οι δάσκαλοι των μεγάλων για να τους πείσουν ότι πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες για να διαφυλάξουμε το περιβάλλον.

Τελευταία άρθρα

Άμεσα τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων – Πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις

H κυβέρνηση βασική προτεραιότητά της αυτόν τον καιρό έχει τη στήριξη των πυρόπληκτων μετά τις…

6 ώρες ago

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αγγελούδη: “Το 2030 θα έχουμε μία καινούργια ΔΕΘ”

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη,…

7 ώρες ago

«Έξυπνο» δίκτυο παρακολούθησης υδατοδεξαμενών στον Υμηττό

«Έξυπνες» δεξαμενές - Ασφαλέστερος Υμηττός

7 ώρες ago

Πρώτη προσέγγιση του υπερπολυτελούς EXPLORA II στη Σύρο

Θετικές οι προοπτικές για το 2027.

8 ώρες ago

ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ραμνούντα

Οι παρεμβάσεις ενισχύουν την προστασία των μνημείων, αναβαθμίζουν τις υποδομές του χώρου και βελτιώνουν την…

8 ώρες ago