ΔΗΜΟΙ

Μυτιλήνη: Μουσικό Σχολείο στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, και εκπρόσωπος της μελετητικής ομάδας, παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Λευτέρη Κοτσώνη, και της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, Σωτήρη Μαρινάτου, της Προέδρου της Κοινότητας Μόριας, Μαριάνθης Μακρή, της Διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου, Ειρήνης Ξενέλλη, και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας υπέγραψαν σήμερα τη σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης κατασκευής Μουσικού Σχολείου στο χώρο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας.

Το ποσό της σύμβασης είναι 529.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης και ιδίους πόρους του Δήμου.

Σε δηλώσεις του μετά από την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος μίλησε για μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για το Μουσικό Σχολείο, την εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά, αλλά και τον Δήμο Μυτιλήνης, καθώς έγινε ένα ουσιαστικό βήμα προς την υλοποίηση της δέσμευσης για την οριστική επίλυση μιας εκκρεμότητας δεκαετιών, τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, δυναμικότητας 250 μαθητών, αντάξιο των αναγκών και του έργου του.

«Η τοποθεσία προσδίδει σε αυτό το έργο μια ακόμη πιο ουσιαστική διάσταση. Στην έκταση του πρώην ΚΥΤ Μόριας, έναν χώρο συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων που είχε ταυτιστεί με δύσκολες στιγμές, δημιουργούμε πλέον έναν πυρήνα γνώσης, πολιτισμού και δημιουργίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόφας.

Τελευταία άρθρα

Πρώτη προσέγγιση του υπερπολυτελούς EXPLORA II στη Σύρο

Θετικές οι προοπτικές για το 2027.

46 λεπτά ago

ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ραμνούντα

Οι παρεμβάσεις ενισχύουν την προστασία των μνημείων, αναβαθμίζουν τις υποδομές του χώρου και βελτιώνουν την…

56 λεπτά ago

Δ. Αθηναίων: 43 σχολικές αυλές γίνονται πιο πράσινες

Μικρές αλλαγές στις σχολικές αυλές, μεγάλη διαφορά για την καθημερινότητα των παιδιών.

1 ώρα ago

‘Αμεση αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

Τα νέα έργα χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

1 ώρα ago

Πέρασε κάτω από τη Διώρυγα το αποχετευτικό της Κορίνθου

Το μεγαλύτερο τεχνικό εμπόδιο ξεπεράστηκε.

2 ώρες ago