ΔΗΜΟΙ

Βανδαλισμοί στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης – Εκτεταμένες ζημιές και παρέμβαση του Δήμου

Σοβαρά περιστατικά βανδαλισμών καταγράφηκαν στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης, με την εικόνα που αντίκρισαν το πρωί της 4ης Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί να παραπέμπει σε χώρο εκτεταμένων φθορών και όχι σε σχολική μονάδα. Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές, αφήνοντας πίσω τους συνθήματα με προσβλητικό περιεχόμενο στους τοίχους, σπασμένη πόρτα σε αίθουσα, διασκορπισμένη σκόνη πυροσβεστήρα, καθώς και παραβίαση του κυλικείου με καταστροφές και τρόφιμα πεταμένα στον χώρο.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τις υποδομές που έχουμε φροντίσει και που συντηρούμε να καταστρέφονται από τέτοιες ασυνείδητες πράξεις. Η δημοτική αρχή έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για να διασφαλίζει τα σχολεία μας και τέτοιες πράξεις βανδαλισμού αποτελούν σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειές μας, υποβαθμίζοντας το σχολικό περιβάλλον και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών».
Και συνέχισε ερωτώμενος: «Παλεύουμε μόνοι μας με το τέρας δυστυχώς! Τα έσπασαν όλα για χαβαλέ, μία ακόμα καταστροφή προστέθηκε στον αριθμό των συνεχών βανδαλισμών. Η παιδεία μας σε κρίση, ασυδοσία συνεχής και ο λογαριασμός σε εσάς τους υπόλοιπους πολίτες! Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν είναι επιτρεπτή. Πλέον κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση καμερών για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία. Κλιμάκιο του τοπικού Τμήματος προχώρησε σε καταγραφή των φθορών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία συλλογής στοιχείων για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Παράλληλα, ο Δήμος προχωρά σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης, ενώ στο τραπέζι τίθεται πλέον και η εγκατάσταση καμερών περιμετρικά των σχολικών εγκαταστάσεων, ως μέτρο αποτροπής παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Το ζήτημα της σχολικής ασφάλειας επανέρχεται με ένταση, αναδεικνύοντας την ανάγκη για πιο αποτελεσματική πρόληψη και προστασία των δημόσιων υποδομών.

Τελευταία άρθρα

156 αθλητές στο AQUARUN στο Βύρωνα

Από την παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και την συμμετοχή 156 αθλητών χαρακτηρίστηκε η ξεχωριστή αθλητική…

45 λεπτά ago

Τέλος οι βλάβες υδροδότησης στο Ζεφύρι

Οριστικό τέλος στις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ που είχαν μετατρέψει τις διακοπές της…

56 λεπτά ago

Θωρακίζεται ο δασικός χαρακτήρας 124 στρεμμάτων στη Βούλα

Σημαντική δικαίωση των πολυετών και συστηματικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτελεί η…

1 ώρα ago

Συνέντευξη Τύπου και συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα

Οι βασικοί άξονες και οι προτεραιότητες του Συνεδρίου, το οποίο αποτελεί την κορυφαία ετήσια θεσμική…

1 ώρα ago

Επισκέψεις ΚΕΔΕ στους Δήμους της Μεσσηνίας

Οι τοπικές ανάγκες των δήμων τα ης Μεσσηνίας, καθώς και οι διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν…

2 ώρες ago

Ρόδος – Κολιάδης για την υπόθεση «Χωριάτικο»: Τι απάντησε για τις συναντήσεις με εμπλεκόμενα πρόσωπα και το έγγραφο της Αρχής Διαφάνειας

Διευκρινίσεις για τις επαφές του με πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην αστυνομική έρευνα για την υπόθεση…

16 ώρες ago