Με σαφές μήνυμα ετοιμότητας και αυξημένης ευθύνης σηματοδοτείται η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2026, από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα άμεσης κινητοποίησης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες.
Ο κ. Μάδης υπογραμμίζει ότι ο Υμηττός αποτελεί κοινή ευθύνη, επισημαίνοντας πως «ο Υμηττός μας χρειάζεται όλους – ειδικά τώρα», ενόψει μιας περιόδου με αυξημένους κινδύνους πυρκαγιάς. Όπως αναφέρει, ο ΣΠΑΥ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους-μέλη, το Πυροσβεστικό Σώμα και τις εθελοντικές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις δράσεις πρόληψης, με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ να καλεί τους πολίτες που κατοικούν στις παρυφές του Υμηττού να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και να απομακρύνουν την καύσιμη ύλη, τονίζοντας ότι «μια αμέλεια μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης καταστροφής».
Παράλληλα, εκφράζει δημόσια την εκτίμησή του προς τις εθελοντικές ομάδες, χαρακτηρίζοντάς τες ως κρίσιμο πυλώνα επιχειρησιακής παρουσίας στο πεδίο, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού και της άμεσης απόκρισης, με αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας για την εξασφάλιση κοινής επιχειρησιακής εικόνας.
«Κάθε λεπτό μετράει», σημειώνει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η συλλογική εγρήγορση αποτελεί το βασικό όπλο για την προστασία του Υμηττού. Το μήνυμα ολοκληρώνεται με ευχή για μια ασφαλή αντιπυρική περίοδο, με προσοχή και υψηλό επίπεδο ετοιμότητας από όλους.
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, μαθητών και οικογενειών, γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του…
Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Αττικής, κατακτώντας για πρώτη φορά το Χρυσό Βραβείο…
Η σταθερή συμβολή και τη γενικότερη βοήθεια της ΕΕΤΑΑ στη στήριξη των δήμων, θέτοντας τις…
Αλλαγές στο πλαίσιο μετατάξεων και αποσπάσεων των μουσικών που υπηρετούν στους δήμους φέρνει με εγκύκλιό…
Στην επίλυση διαφορών, χωρίς πολυετείς διαδικασίες αποσκοπεί ο νέος Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών που θα…
Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για μαθητές σε Μάνδρα και Μέγαρα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας,…