ΔΗΜΟΙ

Νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Χίο

Ο Δήμαρχος Χίου, Ιωάννης Μαλαφής, σε συνάντηση που είχε με τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην πορεία σημαντικών έργων και ζητημάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αμανής

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αμανής , τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που επανέρχεται με έμφαση μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές. «Το ζητάμε εδώ και 30 χρόνια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει επαφές με τις αρμόδιες αρχές, είναι έτοιμος να διαθέσει κατάλληλο χώρο και υπάρχει η διάθεση να συμβάλει οικονομικά στην υλοποίηση. Ωστόσο, η δημιουργία του Κλιμακίου εξαρτάται από τον σχεδιασμό και την ενίσχυση της κεντρικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ προτεραιότητα αυτή τη στιγμή δίνεται στο φυλάκιο των Καρδαμύλων.

Κινηματοθέατρο REX
Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021–2027» με προϋπολογισμό 5.692.800€. Στο επόμενο διάστημα προχωρά η δημοπράτηση και συμβασιοποίηση, με στόχο ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2029. «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πολιτισμού που θα αποτελέσει τοπόσημο και θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος.

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων (οικοσυσκευές)
Στα ταμεία του Δήμου εισήλθαν 127.000€ με σημαντικό μέρος να έχει ήδη καταβληθεί. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται οφείλονται κυρίως σε ελλιπή ή λανθασμένα δικαιολογητικά και στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας. Οι υπηρεσίες εργάζονται για την ταχύτερη ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων.

Τελευταία άρθρα

Δικαιώθηκε στο Εφετείο ο Δήμος Πεντέλης

Απορρίφθηκε σε δεύτερο βαθμό η αγωγή και η διεκδίκηση αποζημίωσης λόγω της μείωσης του συντελεστή…

14 λεπτά ago

Μετεγκατάσταση & αναβάθμιση για τον Συνοριακό Σταθμό Καστανέων Έβρου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ.

49 λεπτά ago

“Πόλεμος” στη Βόρεια Κέρκυρα για το νερό

Παρεμποδίζεται το έργο μεταφοράς πλεονάζοντος νερού από την Κληματιά προς το Νησάκι.

59 λεπτά ago

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

1 ώρα ago

Τήνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Κιόνια

Εργασίες ασφαλτόστρωσης - απαγόρευση στάθμευσης

2 ώρες ago

Λάρισα: Νέα πλατεία στη συνοικία του Ιπποκράτη

Έκταση που ξεπερνά τα 7 στρέμματα θα διατεθεί για τις ανάγκες δημιουργίας πλατείας, παιδικής χαράς…

2 ώρες ago