Το κοινωνικό φαινόμενο της παραβατικότητας των ανηλίκων και οι τρόποι για την αντιμετώπιση της βίας αποτέλεσαν το αντικείμενο του Διαδραστικού Εφηβικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά στο δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού.
Με την συμμετοχή εφήβων, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών, εκπροσώπων της τρίτης ηλικίας και ειδικών ψυχολόγων, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μαρία Έλενα», αναδείχθηκαν οι διαστάσεις του προβλήματος που απασχολεί κάθε Ελληνική οικογένεια.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι ειδικοί κάλεσαν τους παραβρισκόμενους να δούν τα πραγματικά αίτια του φαινομένου και να σταθούν δίπλα στους εφήβους με ενσυναίσθηση και διάλογο.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε ότι «οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον και ότι συνεχίζουμε να επενδύουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον διάλογο, την ψυχική ενδυνάμωση και τη συμπερίληψη».
Η αντιμετώπιση της βίας δεν είναι ευθύνη ενός μόνο φορέα. Είναι υπόθεση όλων μας. Της οικογένειας που στηρίζει, του σχολείου που καθοδηγεί, της κοινότητας που αγκαλιάζει, της Πολιτείας που οφείλει να δημιουργεί δομές και ευκαιρίες.
Ο καθένας από το δικό του μετερίζι μπορεί και πρέπει να γίνει μέρος της λύσης».
Μια ακόμη σημαντική επιτυχία στον τομέα της αεροπορικής συνδεσιμότητας και της τουριστικής προβολής καταγράφει η…
Ξεκάθαρη και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, στις…
Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων,…
Η κοινωνική συνοχή είναι το έπαθλο του τουρνουά αγώνων μπάσκετ «3on3 allwyn Streetball» που διοργανώνει…
Η Ελλάδα γυρνά σελίδα στη διαχείριση των αποβλήτων.
Ανήσυχοι οι κάτοικοι, καταγγέλουν πως άργησαν να ενημερωθούν.