ΔΗΜΟΙ

Στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το 9ο Δημοτικό Σχολείο Α. Λιοσίων

Με ιδιαίτερη επιτυχία κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της ψηφιακής δημιουργίας οι μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων που συμμετείχαν στο ετήσιο  Στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, εκπροσωπώντας την πόλη τους.

Ο δήμαρχος, Χρήστος Παππούς έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που εκπροσώπησαν, επάξια τον Δήμο Φυλής, ως κόμβος όλης της Αττικής, στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διεξάγεται από τις 27 έως τις 30 Απριλίου.

Ο Δήμαρχος, καθηγητής Φυσικής και μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, βρέθηκε ανάμεσα στους μαθητές και τους δασκάλους του 9ου Δημοτικού επισημαίνοντας ότι η εποχή που διανύουμε είναι η εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας κάτι που χρειάζεται γνώση και διαρκή εκπαίδευση σε έναν τομέα που διαρκώς εξελίσσεται  με θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση, που διεξάγεται σε ετήσια βάση και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τελευταία άρθρα

Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 allwyn Streetball στη Νίκαια

Η κοινωνική συνοχή είναι το έπαθλο του τουρνουά αγώνων μπάσκετ «3on3 allwyn Streetball» που διοργανώνει…

9 λεπτά ago

Κυκλική Οικονομία: Ολοκληρώνονται οι σύγχρονες υποδομές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα γυρνά σελίδα στη διαχείριση των αποβλήτων.

23 λεπτά ago

Σκύρος: Εισροή μικρής ποσότητας πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης

Ανήσυχοι οι κάτοικοι, καταγγέλουν πως άργησαν να ενημερωθούν.

36 λεπτά ago

Απόφαση για Ανοιχτά Δεδομένα και στους δήμους

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η υποχρέωση και των δήμων να έχουν ανοιχτά τα δεδομένα…

43 λεπτά ago

2,83 εκατομμύρια ευρώ για αγροτική οδοποιία στο Βόρειο Αιγαίο

Η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και η βελτίωση της καθημερινότητας, τόσο των παραγωγών, όσο και…

1 ώρα ago

Στην παραλία Αλίμου και φέτος οι «ντίβες» της ασφάλτου

Το ενδιαφέρον του κοινού και ιδιαίτερα όσων αγαπούν τα κλασσικά αυτοκίνητα, που θα κατακλίσουν την…

1 ώρα ago