Tο ιστορικό Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα» θα αποκτήσει επιτέλους έναν νέο, σύγχρονο χλοοτάπητα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, είχε συζητήσει το θέμα με τον αν. Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, πριν 9 μήνες (Ιούλιος 2025), αποσπώντας τη σχετική δέσμευση. Η πρόσκληση που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων Αθλητισμού δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2026 και αφορά στο έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και συστήματος άρδευσης – αποστράγγισης αγωνιστικού χώρου Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων» προϋπολογισμού ύψους έως 360.930 €.
Η πρόσκληση εντάσσεται στο έργο «Βελτίωση, Αναβάθμιση και Ανάπτυξη Αθλητικών Εγκαταστάσεων και υποδομών στην επικράτεια», που χρηματοδοτείται από το «ΤΠΑ Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 2026-2030 (Υποπρόγραμμα Β’ Τομέα Αθλητισμού), Αξονας Προτεραιότητας: 1.12 «Ενίσχυση και αναβάθμιση του Αθλητισμού».
Το επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, του σχετικού φακέλου (μελέτες, προϋπολογισμός κ.τ.ο.), που θα υποβληθεί προς τελική έγκριση και ένταξη στο συγκεκριμένο έργο. Στη συνέχεια θα γίνει η δημοπράτηση του έργου και η κατασκευή του νέου αυτού χλοοτάπητα, βελτιώνοντας στον μέγιστο βαθμό τον αγωνιστικό χώρο.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2025 και μέχρι να υλοποιηθεί το σχετικό αίτημα, ο Δήμος Τρικκαίων είχε φροντίσει να καλύψει με δικές του δαπάνες τον χλοοτάπητα, εφαρμόζοντας καινοτόμα διαδικασία επανασποράς. Κάτι που, όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετό για να είναι ικανοποιητικός ο αγωνιστικός χώρος για την ποδοσφαιρική περίοδο 2025-26.
Την πορεία των εργασιών για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στην πόλη είδε από…
Οι δήμαρχοι προειδοποιούν για συνεχείς κινητοποιήσεις.
Μέτρα για την προστασία των δημοτών και κυρίως των ηλικιωμένων που αποτελούν εύκολους στόχους των…
Στόχος είναι η ασφαλής, αυτόνομη και αξιοπρεπής πρόσβαση όλων στην παραλία και στη θάλασσα.
Α.Ε.ΔΙ.Κ. και ΔΕΥΑΛΑΘ ενώνουν δυνάμεις για την ενίσχυση της υδροδότησης της Ισθμίας.
Τις δημοτικές Αρχές και τους κατοίκους των δήμων της Ανατολικής Αττικής που είχαν προσφύγει στη…