ΔΗΜΟΙ

Ήλιδα: Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείου & δημοτικού σχολείου Σαβαλίων

Ο Δήμος Ήλιδας έθεσε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Σαβαλίων για την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης στον κεντρικό αγωγό άρδευσης του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, που περνά μέσα από το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος.

Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενημερώθηκε από γονέα παιδιού του σχολείου για τη βλάβη και τη διαρροή στον αγωγό, κινητοποιήθηκε άμεσα ζητώντας την άμεση λύση στο πρόβλημα από τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων.

Παρά το γεγονός ότι η συντήρηση και η αποκατάσταση βλαβών του αρδευτικού δικτύου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου, αποτελώντας αποκλειστική ευθύνη των ΤΟΕΒ, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλία και ήρθε σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας. Στόχος ήταν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να δοθεί μια γρήγορη και, κυρίως, ασφαλής λύση στο θέμα της αποκατάστασης, αφού η διαρροή εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τελευταία άρθρα

Δύο ειδικά VAN, άμεσες λύσεις για τα σχολεία της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων, με δύο ειδικά διαμορφωμένα VAN που πραγματοποιούν επείγουσες και μικρής κλίμακας παρεμβάσεις,…

9 ώρες ago

Με τον “Αριστοτέλη” ξεκινούν οι μεταρρυθμίσεις της ΕΛΑΣ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το σχέδιο "Αριστοτέλης" και η αποσύνδεση από τον συγκεντρωτισμό του κεντρικού κράτους

10 ώρες ago

Σέρρες: Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου

Σύσκεψη εργασίας υπό την Δήμαρχο Σερρών για το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-2ου Λυκείου Σερρών.

11 ώρες ago

Βριλήσσια: Αποκαταστάθηκε η ρευστότητα του Δήμου

Ικανοποιημένος ο Γιάννης Πισιμίσης από την πορεία των οικονομικών του Δήμου.

11 ώρες ago

Iωάννινα: Σε αναζήτηση πόρων για πιο ασφαλείς & λειτουργικούς δημόσιους χώρους

Νέα εικόνα σε πέντε κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών.

11 ώρες ago

Το πρωτοδικείο δικαίωσε γυναίκα που τραυματίστηκε σε πεζοδρόμιο

Ο Δήμος πληρώνει 15.000 ευρώ για τον τραυματισμό της.

12 ώρες ago