ΔΗΜΟΙ

Β. Μητλιάγκα: «Δίκαια τα αιτήματα των σχολικών καθαριστριών»

48ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) στον τομέα καθαριότητας των δημόσιων σχολείων και η Δημοτική Αρχή Σερρών εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στον αγώνα τους.

Στο Δήμο Σερρών λειτουργούν συνολικά 85 σχολικές μονάδες. Στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων αυτών απασχολούνται 130 καθαρίστριες και καθαριστές, εκ των οποίων οι 107 εργάζονται με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ).

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, συναντήθηκε με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, άκουσε τα αιτήματά τους, τονίζοντας τα εξής: «Ο αγώνας των σχολικών καθαριστριών και καθαριστών είναι δίκαιος. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιτελούν ένα σημαντικό έργο, καθώς με αυταπάρνηση διατηρούν σε ικανοποιητικά επίπεδα την υγιεινή και την καθαριότητα στα σχολεία του Δήμου. Αποτελούν “κομμάτι” της σχολικής ζωής και είμαστε στο πλευρό τους. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για πρόσληψη με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Η καθαριότητα των σχολείων αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον για τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» κατέληξε ο κ. Κεΐσογλου.

Τελευταία άρθρα

Επίθεση Κονδύλη στην ΕΥΔΑΠ για τα προβλήματα από τη βροχή

Επίθεση, με ειρωνικά σχόλια κατά της ΕΥΔΑΠ, για τα προβλήματα που προέκυψαν για μία ακόμη…

12 λεπτά ago

Συναντήσεις Γιάννη Μώραλη με Θάνο Πλεύρη και Ευαγγελία Σχοιναράκη

Σειρά συναντήσεων, με τον Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη και την υποψήφια Πρόεδρο της Παγκρητίου…

32 λεπτά ago

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε Λαγκάδια, Στεμνίτσα-Δημητσάνα & Χώρα

Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δημοπρατήσεις τριών έργων ύψους 4,25 εκατ. ευρώ στη Γορτυνία.

14 ώρες ago

6,16 εκ. ευρώ για έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μικρά Μαντίνεια

Το έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης…

15 ώρες ago

Καλλιθέα: Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση 5,5 στρεμμάτων στο πρώην οικόπεδο της ΒΙΚΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, δημοπρατήθηκε σήμερα, με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής,…

15 ώρες ago

Πιο καθαρός από ποτέ ο δήμος Ιεράπετρας

Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι, υπερσύγχρονοι κάδοι απορριμμάτων που λειτουργούν με φωτοβολταϊκό.

15 ώρες ago