ΔΗΜΟΙ

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

Νέους δρόμους συνεργασίας ανοίγουν οι Δήμοι Δελφών και Λεβερκούζεν της Γερμανίας, οι οποίοι επισφραγίζουν τους δεσμούς χρόνων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους με την τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου 2026, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα.

Οι δύο Δήμοι από το 2022 έως σήμερα έχουν σειρά επαφών μέσω δράσεων που έχουν υλοποιηθεί, με βασικό παράγοντα έναρξής τους την «Ελληνική Κοινότητα του Λεβερκούζεν και Περιχώρων της Γερμανίας», στην οποία πρόεδρος και εξαιρετικά δραστήριο μέλος υπήρξε επί σειρά ετών ο Μενέλαος Γεωργίου, πρόσφατα εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, με καταγωγή από την Κίρρα. Επιπλέον, μέσω της Ελληνικής Κοινότητας έχει δημιουργηθεί ο «Σύλλογος Αδελφοποίησης Λεβερκούζεν/Δελφοί», με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με το Δήμο Δελφών.

Οι δύο Δήμοι, στο πλαίσιο των επαφών-συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, και αντιστοίχως, αρχικά του Δημάρχου, Uwe Richrath, και στη συνέχεια του νυν Δημάρχου, Stefan Hebbel, κατέληξαν στην έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης, η οποία επισφραγίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών τον Ιανουάριο του 2026.

«Επιδίωξή μας είναι η αδελφοποίηση να έχει δυναμική και χρονική συνέχεια. Με τη βοήθεια του Συλλόγου Αδελφοποίησης Λεβερκούζεν/Δελφοί έχουν ήδη τεθεί ισχυρά θεμέλια που διασφαλίζουν τη διαχρονικότητα», είχε σημειώσει ο κ. Ταγκαλής κατά τη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου του Δήμου Δελφών, θέτοντας και τους στόχους της αδελφοποίησης, αναφέροντας ενδεικτικά τα ακόλουθα:
– ανταλλαγή καλών πρακτικών, συνεργασία αιρετών και προσωπικού, ανταλλαγές εμπειριών και τεχνογνωσίας, workshops κλπ.
– ανάπτυξη του τουρισμού ανάμεσα στους δύο δήμους
– πραγματοποίηση συναντήσεων μεταξύ κοινωνικών και οικονομικών φορέων (πολιτιστικοί σύλλογοι, επιχειρήσεις των δυο περιοχών, κλπ)
– πραγματοποίηση ανταλλαγών μαθητών μεταξύ σχολείων των δύο δήμων ERASMUS+
– διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων
– διοργάνωση αθλητικών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

Στόχος της αδελφοποίησης είναι η συμμετοχή και συνεργασία του συνόλου της τοπικής κοινότητας, όπως είναι το εμπορικό επιμελητήριο, τα σχολεία, οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι αθλητικές ενώσεις, οι εθελοντικές οργανώσεις και όποιος άλλος το επιθυμεί.

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

26 λεπτά ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

39 λεπτά ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

1 ώρα ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

2 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

3 ώρες ago

1o Συμπόσιο Γλυπτικής στον Άλιμο

Η τέχνη βγαίνει στο ύπαιθρο και δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας.

3 ώρες ago