ΔΗΜΟΙ

1o Συμπόσιο Γλυπτικής στον Άλιμο

Πραγματοποιούνται σήμερα, ώρα 7 μ.μ., στον Λόφο Πανί, τα εγκαίνια του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής, ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο διοργανώνουν, μετά από μήνες προετοιμασίας και συνεργασίας, ο Δήμος Αλίμου και η Περιφέρεια Αττικής.

Επί έναν σχεδόν μήνα (από τις 27 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου 2026) ο λόφος Πανί μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό εργαστήριο γλυπτικής, όπου πέντε κορυφαίοι Έλληνες γλύπτες θα δημιουργήσουν έργα μπροστά στα μάτια του κοινού, τα οποία και θα παραμείνουν στον χώρο μετά την ολοκλήρωση του Συμποσίου.

Οι γλύπτες, Θεόδωρος Παπαγιάννης (δάσκαλος όλων των σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών), Δημήτρης Σκαλκώτος, Χρήστος Λαζαράκης, Βασίλης Βασίλη και Γιώργος Σταματόπουλος (που έχει φιλοτεχνήσει, μεταξύ άλλων, τα ελληνικά κέρματα του ευρώ) επί έναν μήνα θα δημιουργούν από ένα καινούριο, πρωτότυπο έργο τους στον ανοικτό χώρο του Λόφου Πανί, στο σημείο όπου το έργο τους θα εγκατασταθεί μόνιμα, στο τέλος του Συμποσίου.

Το μεγάλο, ανοιχτό αυτό υπαίθριο εργαστήριο γλυπτικής θα μπορούν να επισκέπτονται και να παρακολουθούν σχολεία, πολίτες, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενος, καθώς θα αποτελεί ένα βιωματικό μάθημα, ένα ταξίδι τέχνης, όπου ο ανοιχτός ορίζοντας και η φύση θα συνομιλούν με τη γλυπτική, την έμπνευση, την αισθητική.

Η είσοδος είναι δωρεάν και  η ευκαιρία σπάνια

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

38 λεπτά ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

50 λεπτά ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

1 ώρα ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

2 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

2 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

3 ώρες ago