Ένα πλωτό σύστημα προστασίας των παραλιών από τσούχτρες, επιπλέοντα απορρίμματα και επιφανειακές ρυπάνσεις σχεδιάζει να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει ο δήμος Στυλίδας, στοχεύοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας των λουόμενων και στην βελτίωση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά την προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση, αγκύρωση και θέση σε πλήρη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πλωτού συστήματος προστασίας των παραλιών κολύμβησης. Θα κατανεμηθεί σε 6 διακριτά σημεία παρέμβασης σε θαλάσσιες περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Στυλίδας, λειτουργώντας ως εμπόδιο για τσούχτρες, επιπλέοντα απορρίμματα και μικρορύπους.
Η ανάγκη για την παρέμβαση συνδέεται με την αυξανόμενη παρουσία τσουχτρών στις παράκτιες ζώνες, αλλά και με την ανάγκη συγκράτησης επιπλεόντων απορριμμάτων και επιφανειακών ρυπάνσεων.
Το θέμα με την ευρεία εμφάνιση τσουχτρών δεν απασχολεί μόνο τον δήμο Στυλίδας αλλά αρκετές παράκτιες περιοχές της χώρας μας, καθώς έχει άμεση σύνδεση τόσο με τη δημόσια υγεία όσο και με την τουριστική εικόνα των προορισμών.
Για τους δήμους με ακτογραμμή, η προστασία των παραλιών δεν αποτελεί πλέον μόνο ζήτημα καθαριότητας, αλλά και παράγοντα ανταγωνιστικότητας, ειδικά σε περιοχές που στηρίζονται στην ημερήσια επισκεψιμότητα, την οικογενειακή αναψυχή και τον παραθαλάσσιο τουρισμό.
Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…
Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…
Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…
Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.
Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…