ΔΗΜΟΙ

Στο Μιλάνο ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, πραγματοποίησε ταξίδι στο Μιλάνο όπου συμμετείχε σε δύο σημαντικές συναντήσεις.

Κατά την πρώτη συνάντηση, συνυπέγραψε με το ίδρυμα Fondazione Gariwo τη σύμβαση δωρεάς, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία του «Κήπου των Δικαίων», ενός νέου πάρκου περίπου 10 στρεμμάτων που ξεκινά στο τέλος του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η προμελέτη για τη δημιουργία του νέου χώρου πρασίνου, ο οποίος θα αναπτυχθεί πάνω από τον Κήπο του Νερού, στη συμβολή των οδών Πολυκλείτου Ρέγκου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Σεφιχάς. Συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης, Ισραηλιτικής Κοινότητας και Ιδρύματος Gariwo για τη λειτουργία και την ανάδειξη του «Κήπου των Δικαίων».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να ενισχύει τη διεθνή του παρουσία, προχωρώντας σε έργα με ουσιαστικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς φορείς. Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, με στόχο την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου τον Μάρτιο του 2027. Ο νέος χώρος θα περιλαμβάνει παιδική χαρά και υποδομές προσβασιμότητας και θα αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για την πόλη, συνδυάζοντας το πράσινο με την ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελούδης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα βιώσιμου τουρισμού, αστικής κινητικότητας και στεγαστικής πολιτικής. Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντηση το επόμενο διάστημα, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

“Συνεχίζουμε με έργα και συνεργασίες που ανοίγουν τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο” δήλωσε ο Δήμαρχος αμέσως μετά το πέρας του ταξιδιού.

Τελευταία άρθρα

Άγ. Δημήτριος: Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις στο Ρέμα της Πικροδάφνης

Κατεδαφίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στο Ρέμα της Πικροδάφνης.

4 λεπτά ago

Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πιο σύγχρονος, πιο ανοιχτός και πιο κοντά στον πολίτη ο Δήμος.

32 λεπτά ago

Μπαμπάς έγινε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς

Έκκληση αντί για δώρα στη νεογέννητη να προσφερθούν μωρουδιακά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

53 λεπτά ago

Στην Πάρο ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Παπαευσταθίου, επισκέφθηκε σήμερα το δημαρχείο Πάρου, όπου είχε συνάντηση…

1 ώρα ago

Μετά την ποσόστωση, τι; Οι αιρετές στους Δήμους της Αττικής

Πόσες γυναίκες συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση; Και πόση ουσιαστική επιρροή έχουν στις αποφάσεις που διαμορφώνουν…

1 ώρα ago

Γκράβα: Εκκρεμεί ακόμα η επιστροφή 4.000 μαθητών στα σχολεία

Αποκλίσεις στο δίκτυο φυσικού αερίου - Αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα.

2 ώρες ago