ΔΗΜΟΙ

Καλαμαριά: Μήνυση για δολιοφθορά σε παιδική χαρά στην πλατεία Σκρα

Μήνυση κατ’ αγνώστων υπέβαλε ο Δήμος Καλαμαριάς για τις φθορές που προκλήθηκαν σε εξοπλισμό παιδικής χαράς στην πλατεία Σκρα, έπειτα από περιστατικό που, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, δεν συνιστά απλή βανδαλιστική ενέργεια αλλά πράξη με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, άγνωστοι αφαίρεσαν τις δύο βίδες από τη βάση κούνιας, με τρόπο που παραπέμπει σε δολιοφθορά, καθώς επρόκειτο για ενισχυμένες βίδες ασφαλείας, η απομάκρυνση των οποίων απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και τεχνική γνώση. Παράλληλα, καταγράφηκαν ίχνη βίαιης επέμβασης, καθώς η κολώνα της κούνιας –που είχε πρόσφατα βαφτεί– φέρει ισχυρό πλήγμα, πιθανότατα από κλωτσιά.

Ο Δήμος υπογραμμίζει ότι η παιδική χαρά είχε ελεγχθεί στις 30 Μαρτίου από αρμόδιο φορέα πιστοποίησης, λαμβάνοντας Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης, ενώ επιπλέον είχε επιθεωρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα από την εταιρεία συντήρησης με την οποία συνεργάζεται.

Για λόγους ασφάλειας, ο χώρος αποκλείστηκε το βράδυ της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης, διασφαλίζοντας εκ νέου την ασφαλή χρήση της παιδικής χαράς από το κοινό.

Τελευταία άρθρα

Ο Θ. Βασιλόπουλος στη Βουλή για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

"Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ".

4 ώρες ago

Πρόβλημα για τις νερατζιές των δήμων ο “ακανθώδης αλευρώδης”

Πως αντιμετωπίζει ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού το θέμα αυτό.

5 ώρες ago

Αντιδρά ο Δήμος Δελφών στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

"Το όχι του Δήμου Δελφών στο Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων είναι ξεκάθαρο και…

5 ώρες ago

Λήμνος: Βελτίωση των υποδομών των ακτών για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε τρεις παραλίες του Δήμου Λήμνου (Νέα Μάδυτος Μύρινας, Πλατύ, Ζεματάς Παναγιάς).

5 ώρες ago

Ιωάννινα: Συνεργασία για την πρόληψη, την υγεία και την ευζωία

Ενισχύεται η συνεργασία του Δήμου με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε η πρόληψη και η…

6 ώρες ago