Ασπρόπυργος: Ξεκίνησε η διάνοιξη της οδού Φυλής – Νέος οδικός άξονας 12 μέτρων
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Φυλής στον Ασπρόπυργο, ένα έργο με έντονο αναπτυξιακό και κυκλοφοριακό αποτύπωμα, που παρέμενε σε εκκρεμότητα επί σειρά ετών. Ο υφιστάμενος δρόμος, με πλάτος μόλις τριών έως τεσσάρων μέτρων, μετασχηματίζεται σε σύγχρονη οδική αρτηρία πλάτους 12 μέτρων, ενισχύοντας σημαντικά τη λειτουργικότητα του δικτύου.
Η παρέμβαση δεν περιορίζεται στη διαπλάτυνση, αλλά περιλαμβάνει ολοκληρωμένες υποδομές αποχέτευσης, κατασκευή πεζοδρομίων, εγκατάσταση σύγχρονου φωτισμού και δεντροφύτευση, αναβαθμίζοντας συνολικά την εικόνα και την ασφάλεια της περιοχής.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Γιάννης Ηλίας υπογράμμισε: «Προτεραιότητά μας είναι έργα με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, που απαντούν σε χρόνιες ανάγκες της πόλης».
Καθοριστική θεωρείται η συμβολή του έργου στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, καθώς ο Ασπρόπυργος δέχεται καθημερινά αυξημένο φορτίο βαρέων οχημάτων λόγω της βιομηχανικής δραστηριότητας. Η νέα διαμορφωμένη οδός Φυλής δημιουργεί μια εναλλακτική διαδρομή που συνδέει την οδό Θρασυβούλου με τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, μειώνοντας τους χρόνους μετακίνησης και αποφορτίζοντας βασικούς οδικούς άξονες της πόλης.