ΔΗΜΟΙ

Κριτική στην κυβέρνηση για το Πάρκο Νεολαίας στο Χαϊδάρι

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση, την αξιοποίηση και το μέλλον του Πάρκου Νεολαίας, ασκεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χαϊδαρίου, κάνοντας λόγο για παλινωδίες, αντιφάσεις και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στο πάρκο που αποτελεί «μήλο της Έριδος» μεταξύ δήμου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Κώστας Σταθάς, αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στο Πάρκο Νεολαίας, αλλά και στην ευρύτερη έκταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και πεδίων βολής), στις κυβερνητικές επιλογές.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό του άρθρο, αναφερόμενος στην κατασκευή μίας νέας “πολιτείας” χωρίς έργα υποδομής, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ενώ αρχικά κόπτονται για την δημιουργία «σύγχρονων» κατοικιών που θα φιλοξενούν στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν εντός της Αττικής, προχωρούν στην κατασκευή μίας νέας «πολιτείας» εντός του στρατοπέδου, χωρίς καμία υλοποίηση προαπαιτούμενων έργων υποδομής όπως αντιπλημμυρική θωράκιση, κυκλοφοριακές μελέτες κλπ.

Από τη μία λένε ότι κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος, από την άλλη η ήδη υλοποιημένη επέκταση εντός του στρατοπέδου έχει γίνει έναντι λιγοστών χώρων πρασίνου που υπήρχαν.

Από τη μία στελέχη ενός υπουργείου και βουλευτές της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν και καθησυχάζουν ότι στα πλαίσια υλοποίησης του οικιστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δε θα θιγούν εκτάσεις πρασίνου, όπως το Πάρκο Νεολαίας, από την άλλη, άλλα στελέχη, ενός άλλου υπουργείου, ενημερώνουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός του Πάρκου Νεολαίας να κατασκευασθούν 350 κατοικίες.»

Επίσης, διερωτάται, αν οι εμπλεκόμενοι έχων προβληματιστεί πόσο ασφαλές είναι εντός του αστικού ιστού και σε ελάχιστη απόσταση από σπίτια, το «Αττικόν» Νοσοσκομείο, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α, να λειτουργούν πεδία βολής και ενεργά στρατόπεδα.

Τέλος, τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης των υπαρχόντων κτηρίων στο Στρατόπεδο, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό, εντός των ήδη δομημένων εγκαταστάσεων των στρατοπέδων, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση την απομάκρυνση κάθε ενεργής στρατιωτικής μονάδας που λειτουργεί εντός του στρατοπέδου και των πεδίων βολής.

«Από κει και πέρα, με κατάλληλες μελέτες, μπορούν να αξιοποιηθούν υφιστάμενες κτηριακές υποδομές για τη δημιουργία κατοικιών, μπορούν να δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου και να προστατευθούν οι υπάρχοντες, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, νέες πολιτιστικές εγκαταστάσεις, να αναδειχθεί το Μπλοκ 15 και γενικά να αξιοποιηθεί η ευρύτερη περιοχή προς όφελος του λαού», σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Share

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ από τη Θεσσαλονίκη: Στο επίκεντρο πόροι, ενεργειακό κόστος και αρμοδιότητες των Δήμων

Λάζαρος Κυρίζογλου «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με ισχυρό Κράτος και αδύναμη Αυτοδιοίκηση» –…

9 ώρες ago

Νέο, μοναδικό απόκτημα ο “Μετρονόμος” στα Ιωάννινα

Αποτελεί δράση συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του NetZeroCities και…

13 ώρες ago

Δ. Αθηναίων: Νέα σεζόν, νέες ιδέες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Θέατρο, μουσική, δημιουργική γραφή, κέντημα, ξυλουργική, αρχιτεκτονική, φυτά και συναντήσεις με ανθρώπους του πολιτισμού συνθέτουν…

13 ώρες ago

Ηλιούπολη: Σε δημόσια διαβούλευση η υιοθεσία χώρων πρασίνου

Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

14 ώρες ago

Έμπρακτη στήριξη Κωνσταντέλλου στο σχολείο της Ψερίμου

Η άμεση ανταπόκριση του δημάρχου Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης σε ένα ουσιαστικό αίτημα της σχολικής κοινότητας – Οι…

14 ώρες ago

Αυτοψία Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο της Τούμπας

Συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

15 ώρες ago